Az a fránya narancsbőr

Mi az a narancsbőr és miért alakul ki, amikor egészségesen étkezem, figyelek a testemre és még sportolok is.?

A narancsbőrnek több fajtája van, pontosabban 4 különböző fajtát különböztetünk meg. A narancsbőr alapvetően, az egyenetlen bőrt jelenti, a gödröket, rosszabb esetben a „karfiolos” kinézetet, ez a cellulitisz. Ehhez még rosszabb esetben párosodnak a terhességi csíkok, amik nemcsak a terhesség ideje alatt alakulnak ki, hanem fiatal, egészséges bőrön is, akár már tinédzser korban.

Az a fránya narancsbőr

Nézzük bővebben, mi is az a narancsbőr és milyen fajtái vannak?

Az első, ami a legenyhébb, amikor csak erősen összenyomva a bőrt tapasztaljuk az egyenlőtlenségeket, a bőr pici domborulatait. Jó hír, hogy ebben az esetben a legkönnyebb eltüntetni, és már kevés erőfeszítés is elég, hogy ettől végleg megszabaduljunk.
A második, amikor befeszítjük az izmunkat – popsi, comb – és ekkor látjuk a kisebb gödröcskéket, vagy egyenetlenségeket. Természetesen, ettől is meg lehet szabadulni, de már több erőfeszítésre kell szert tennünk.
A harmadik, amikor már nyugalmi helyzetben is látszanak a bőregyenetlenségek, gödrök. Ez már a rosszabb változata a cellulitisznek és nagy erőfeszítést igényel tőle megszabadulni.
A negyedik, a legrosszabb változat, amikor már annyira felhalmozódott a narancsbőr mennyisége, hogy rosszabb esetben egy farmeron keresztül is átüt a bőr hepe-hupasága, ilyen esetben már a ruha sem takarja el. Természetesen ezt is fel lehet javítani, de mivel ez a legsúlyosabb változata, ezért nagy munka lesz helyrehozni a dolgokat.

Mitől is alakul ki az utálatos cellulitisz?

A mai világban, az étkezésünk általában egészségtelen. Itt nem arra kell gondolni, hogy a hétvégén megevett pörkölt és nokedli jelenti a gondot. Sajnos a legtöbb élelmiszerben rengeteg a tartósítószer, az adalékanyag. Bár nem vagyunk tisztába vele, de ezek nagy része méreg a szervezetünk számára. Sajnos ezt a méreganyagot nem mindig üríti ki a szervezetünk, így ez lerakódik a zsírban. A zsírréteg még jobban halmozódik, ha felszedünk pár kilót. Ez akadályt képez a bőr és a kötőszövet közötti egészséges mikrokeringésben, rosszabb esetben el is hal. Ekkor jön a narancsbőr, mert azon a részen már megmutatkozik a gond. Természetesen, ha semmit nem sportolunk, csak egész nap ülünk a számítógép előtt, akkor a szervezetünk csak még jobban lassítja a vér-és nyirokkeringést, ekkor csak halmozódik a baj.
Aki rendszeresen sportol, figyel az étkezésére, sajnos az sem tudja teljes mértékben ezt kiküszöbölni, mert a méreganyagok mindenhol körbe vesznek minket. Gondoljunk csak a levegő minőségére, hiszen a szmog is méreg….

Az a fránya narancsbőr

Mit lehet ellene tenni?

Természetesen, aki teheti, sportoljon és figyeljen az egészségére, az étkezésére és a megfelelő folyadék bevitelre is. Emellett számtalan kiegészítő kezelés létezik, ami segít a narancsbőr eltüntetésben. Léteznek a hagyományos módszerek – cellulit és nyirok masszázs, kézi vákuumos masszázs, más néven a köpölyözés. De számtalan gépi kezelés is megjelent manapság – ultrahang, kavitáció, rádiofrekvencia, vibrotréner, biostimuláció, stb.
Egy dolgot ne felejtsünk el! Soha sem késő nekikezdeni a sportnak, vagy a jobb életvitelnek, vagy bármelyik narancsbőrt eltüntető kezelésnek.
Hölgyeim, nincs lehetetlen, csak tehetetlen!
A másik legfontosabb dolog, a kitartás! Ha elkezdünk valamit, sportolni, vagy járni fogyasztó kezelésre, ne várjunk rögtön csodát, vagy két ruha méret csökkenést. Hiszen a narancsbőr hosszú idő (hónapok, rosszabb esetben évek) alatt alakul ki. Kitartónak kell lenni és legalább 3-4 hétig küzdeni, ekkor már mindenkinél látszani fog a javulás, na és ekkor sem szabad feladni, hanem tovább folytatni, hiszen már jobb, szebb, karcsúbb lett a fenék, comb, has…
Hajrá, és biztosan sikerülni fog!

Pongor Natalie
Szalonvezető
www.diamondszepsegszalon.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*