Az Év magánrendelője 2015 szavazás

Az időtényező és az orvos osztatlan figyelme a két legfontosabb szempont, ami miatt magánorvost választ egy mai beteg, derült ki a HáziPatika.com által készített friss felmérésből*. Az Év magánrendelője szavazás idén is kideríti, kik a legjobb magánorvosok Magyarországon. Május 20-ig adhatjuk le voksainkat kedvenc szakorvosaink rendelőire a www.evmaganrendeloje.hu oldalon.

Év magánrendelője 2015A lakosság legnagyobb része úgy gondolja, hogy törődik saját egészségével, viszont csupán 48 %-uk gondolja egészségesnek magát.

„Az idei felmérésből kiderült: az elmúlt egy évben orvoshoz forduló magyarok 47%-a járt valamilyen magánrendelésen.”- mondta Pilling Róbert, a HáziPatika.com főszerkesztője. Ez az adat azt mutatja, hogy egyre nő azoknak a száma, akik megelégelve az állami rendeléseken jellemző hosszú várakozási időket, hajlandóak áldozni az egészségükre és inkább választják a magánszektort. Legtöbben fogászati és nőgyógyászati rendeléseket látogattak, de népszerű még a magán bőrgyógyászat is.

Fotó alapján döntünk

A kutatási adatok és a FoglaljOrvost.hu tapasztalatai alapján az időtényező és az orvos osztatlan figyelme a két legfontosabb szempont, ami miatt magánorvost választ egy mai beteg.

Érdekes adalék, hogy az orvosok kiválasztásakor elsősorban a rendelők honlapján található fénykép a döntő. „Egyértelműen kimutatható, hogy sokkal szívesebben választanak betegeink olyan orvost, akiről egy mosolygós, kedves arcot látnak, mint egy olyat, aki láthatóan 10 éve készült, homályos képet mutat magáról.”- mondta el Straub Fanni, a FoglaljOrvost.hu online magánorvosi időpont előjegyzési oldal, az Év magánrendelője szavazás társzervezőjének vezetője. A nők számára fontos továbbá az orvos egyénisége (41%), a férfiak viszont tárgyilagosabbnak tűnnek ebben a kérdésben (27%).

Barátok ajánlása az első

Míg egészségügyi információk keresésére elsősorban az internetet használjuk (35%) megelőzve a háziorvost és a szakorvost is (20-20%), addig az orvosválasztásnál még mindig a barátok, ismerősök véleménye a döntő. Ennek az az oka, hogy kevés információ található az interneten a magán-egészségügyi intézményekről.

Az emberek tehát bíznak a magánrendelőkben, még azok is jóval magasabbnak ítélik a magánrendelők színvonalát, akik az elmúlt egy évben nem jártak magánellátáson, derült ki a felmérésből. A HáziPatika.com által idén második alkalommal szervezett Év magánrendelője szavazás segít eligazodni a magánegészségügyi intézmények között, releváns információt nyújtva a választáshoz. Egyrészt szakmai szempontok alapján dönt a zsűri, másrészt megmutatja azt is, hogy a nagyközönség kiket tekint a legjobbnak, kikben bízik leginkább, hol a legelégedettebbek a szolgáltatásokkal.

A közönségszavazás április 20-án indult, a páciensek május 20-ig voksolhatnak kedvenc magánorvosaikra.

További részletek, szavazás: http://www.hazipatika.com/ev-maganrendeloje-2015

Díjak, zsűri

A praxisok három kategóriában versenyeznek (egyéni, csoportos praxis, valamint egynapos és fekvőbeteg ellátást végző intézmények). Kategóriánkét két díjat osztanak: szakmai és közönségdíjat, illetve az abszolút győztesnek az Év magánrendelője fődíjat. Az elismeréseket az 5 tagból álló szakmai zsűri ítéli oda; Prof. Kaló Zoltán, az ELTE Egészség-gazdaságtani Kutatóközpont vezetője, Dr. Papp Zoltán, szülész-nőgyógyász szakorvos, klinikai genetikus, egészségügyi menedzser, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-igazgatója, Zöldi Péter, közgazdász, egészségügyi menedzser, a weborvos.hu ügyvezető igazgatója, az Orvosok Lapja lapmenedzsere és Pilling Róbert, a HáziPatika.com és a Nők Lapja Egészség főszerkesztője, a Central Digitális Média Kft. munkatársa.

*A kutatás 4065 fő megkérdezésével készült a Central Online Panelen, online kérdőív segítségével 2015 áprilisában. A minta nem, kor és iskolai végzettség szerint reprezentatív a 18+ éves internetező magyar lakosságra vonatkozóan.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*