Diafilmek vetítésével várja a gyerekeket az Örökmozgó

Dia- és mesefilm-bemutatókkal várja a rajzfilmek szerelmeseit az Örökmozgó: novemberben egy, decemberben pedig két alkalommal vetítenek majd meseklasszikusokat és vadonatúj alkotásokat.


Az első vetítést november 24-én (szombaton) 16 órától tartják, amikor új diafilmeket mutatnak be. Szerepel a programban a Biciklitúra a Pipitér-szigetre; a Maszat a tanyán; A mókus, a malac, a medve és a pöfeteg; valamint A király macskája című film, de levetítik a 3D-ben készült Farkastanya című diafilmet is – tájékoztatta a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet (MaNDA) az MTI-t.
December 8-án a téli ünnepkör hagyományait felelevenítő mesékkel készülnek a szervezők: levetítik többek között a Télapó és az Ezüstmackó, a Mazsola és a Hóember című meséket, valamint a Diótörőt is.
A sorozat december 29-i programjában a 100 éve született mesefilmrajzoló, Macskássy Gyula munkásságának szentelik a délutánt. Vetítik egyebek mellett a Kutyakötelesség, A telhetetlen méhecske, a Két bors ökröcske, valamint Az egér és az oroszlán című alkotásokat is.
A részletes programról a www.filmarchive.hu/orokmozgo oldalon olvashatnak bővebben az érdeklődők.

2012. november 22., csütörtök (MTI)

.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*