Harmónia tanya

Ígéretemhez híven beszámolok egy csodás szombati tanya-látogatásunkról Soroksáron. Az ötlet onnan jött, hogy állatbolond- és barát kislányom kérte, vigyem el egy igazi tanyára, ahol igazi állatok vannak. Körülnéztem a neten a lehetőségek után kutatva, és megtetszett ez a hozzánk közel lévő, barátságos tanya. Bemutatom a programunkat:

Harmónia tanya

A Harmónia Ház udvarára egy fekete, Luci nevű cica vezette be az ovisokból és családjukból álló kis csoportunkat. A tanya hangulata, természetessége, a gazdák kedvessége és az állatok elbűvöltek bennünket. A Székelykapun belépve egy kis halastó előtt találtuk magunkat, amely mellett szalonnasütésre, bográcsozásra van lehetőség.

Az apró halastavon egy apró híd vezet keresztül, így jutunk a farm udvarára, ahol köszöntöttek bennünket a gazdák.

Az alapprogramban szerepel az állatsimogatás, a tanyával való megismerkedés, zenés tízórai zsíroskenyérrel és limonádéval, közös éneklés-tánc gitárral, és némi ismeretterjesztés a tanyasi világról, az állatokról, népi hagyományokról. Simogattunk kis nyuszikat, szamarat, lovat, megtekintettük a hangos libákat, a fürdő kacsákat, egy galambpárt, néhány házi és sertést, mangalicát, emukat, kecskéket, és birkákat. A cicák és kutyusok barátságosan tűrték, hogy gyermekeink kényeztessék őket.

Ezen kívül mi választottunk két óvodásoknak tetsző programot, a lovaglást és a kézművességet, amely agyagozást jelent. A gyermekek 3 kört mehettek egy rendkívül nyugodt, terápiás lóval, bukósisakot kaptunk. Az agyagozást is nagyon élvezték az apróságok, az elkészült kis kosárkákat pedig mindenki hazavihette.

A társaság rendkívül jól érezte magát, vonakodva hagytuk ott a farmot, megfogadva, hogy szeptemberben nagyobb létszámban, az egész ovis csoporttal visszatérünk.

Velünk párhuzamosan egy iskolás korú csapat születésnapi bulit tartott a tanyán, ők kipróbálták az íjászatot is. A fakultatív, választható programok több korosztálynak is érdekes és izgalmas kikapcsolódást jelenthetnek. Ezen kívül pompás ötlet akár családi szülinap, akár gyerekzsúr megtartása a természetben, ahol lehetőség van borgácsozni, szalonnát sütni.

Harmónia tanya

A Harmónia tanya honlapja:
http://www.harmoniabudapest.hu/content_12-hu.html

A tanya gazdája:
Tóth Csaba
A Harmónia Háza Egyesület elnöke
Tel/fax: 1/ 284 7714
Mobil: 20/ 950 6000
E-mail: toth.csaba@harmoniabudapest.hu

Szép napot:
Kriszti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*