Hogyan tudsz Te is környezettudatosan viselkedni anyaként

Az egész ott kezdődik, hogy nem járunk mindenhova autóval, hanem a gyalogos közlekedést választjuk. Persze, ha hónunk alatt egy kétéves poronty és a babakocsiban is üldögél egy állandóan maszatos kezű kis csöppség, akkor őszintén szólva egy puccos üzletben máris nem kívánatos vendégek vagyunk.

Otthon, mikor az áldott kis gyerekeink álomra hajtják a fejüket, pár egérkattintással a webáruházak kínálatai alapján vásárolhatunk például gyerekruhákat a lurkóknak, ajándékot a hétvégi esküvőre, könyvet nagypapa szülinapjára vagy akár lerendezhetjük a hétvégi bevásárlást is. Nem nehéz belátni, hogy a legegyszerűbb és egyben legkényelmesebb módja a vásárlásnak az online vásárlás, nem igaz? És ezzel el is kezdtünk tudatosan vásárolni!

Gyerekruhák

Ne csak új ruhák vásárlásán gondolkodjunk, hanem igyekezzünk rokonokkal/barátnőkkel cserélni vagy online rendeléssel használt gyerekruhákat beszerezni, hiszen amellett, hogy nagyon költséghatékony módja a gyerekek ruhatárának feltöltésére, közvetve még csökkentjük is a ruhagyártás során felhasznált vegyszerek mennyiségét. Gondoltad volna, hogy évente 80 milliárd ruhadarabot állítanak elő? Ehhez pedig elképzelhetetlen mennyiségű vegyszert használnak fel.

Mire figyeljünk a ruhaboltokban? Gyanús lehet boltok polcain a túl olcsó új ruha, mivel a gyártása során szinte biztos, hogy nem fordítottak nagy figyelmet a környezetvédelemre illetve a dolgozók munkakörülményeire.
Érdemes figyelni a ruhák címkéjét is! Például ha Öko-tex tanúsítást látunk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy kemikália-mentes ruházattal van dolgunk és olyan textíliát használtak fel a gyártása során, mely nem tartalmaz allergiát okozó illetve rákkeltő anyagot és bőrbarát pH értékkel rendelkezik. Itt például találhatsz bőrbarát anyagból készült bőrtalpú zoknikat.

Bőrtalpú zoknik, fiú és lány gyerekzoknik

Ha már tudatosan vásároltunk, akkor folytassuk otthonunkban is, mégpedig mossuk a ruhákat környezetbarát módon. Például mosószóda (vízlágyító) használatával a felhasznált mosópor mennyiségét töredékére csökkenthetjük, mellyel máris sokat tettünk a környezetünk megóvásáért. Aki teheti,válasszon kímélő mosást, majd teregessen ki rögtön napos, levegős helyen és így a vasaláshoz szükséges árammal és nem mellékesen a saját energiánkkal is spóroltunk.

A drága illatos textilöblítők helyett használhatunk ecetet, mely puhítja a ruhákat és élénkíti a színeit, sőt semlegesíti a mosószer-maradványokat is. Ráadásul a szintetikus öblítők hatóanyagai, mivel a textíliában maradnak, bőrirritációt válthatnak ki a gyerekeinknél.

Mosódió

Nem maradhat el a legtermészetesebb bőr- és környezetbarát növényi „mosószer” megemlítése sem, a mosódióé. Használata sokkal gazdaságosabb, mint a vegyszeres változatoké.

Ha kedved kaptál a netes gyerekruha rendeléshez, látogass el Ruha-sziget webáruházba, ahol mi is fontosnak tarjuk a környezetünk megóvását, többek között ezért ajánljuk fel az ingyen szállítást, vagy ezért használunk újrahasznosított csomagolóanyagot.

www.ruha-sziget.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*