Könyvajánló (Mérgező szülők, Gyerekek gyermekkor nélkül)

Ebben a könyvajánlóban a valamilyen módon bántalmazott gyermekek lélektanával kapcsolatban szeretnék két érdekes és jól olvasható szakirodalmat ajánlani. Susan Forward: Mérgező szülők és Marie Winn: Gyerekek gyermekkor nélkül c. könyvét ajánlanám a kedves olvasók figyelmébe.

Mérgező szülőkKik azok a mérgező szülők? Honnan tudhatom, hogy az én szüleim is azok-e? Hogyan lehet letenni a súlyos családi örökséget?

A Mérgező szülők az olvasó számára könnyen érthető, érdekes, olvasmányos könyv a gyermekbántalmazás egykori áldozatairól. Szemléletes esetekkel mutatja be, miként küzdenek a mára felnőtt emberek a bántalmazó szülők által okozott traumákkal.

 

 

Gyerekek gyermekkor nélkülA könyv azt taglalja, mennyire nehéz a mai világban gyermeknek lenni. Megváltoztak a gyermekneveléssel kapcsolatos nézetek, a családok egyre hamarabb széthullanak. A gyermekek hamar szembetalálják magukat a társadalom veszélyeivel, és könnyen védtelenné válhatnak. A könyv érdekes olvasmány, miként éli meg a gyermek lelkében ezeket a modern korral járó változásokat.

 

 

Bojti Andrea gyermekpszichológus
gyermekpszichologus.blog.hu

.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*