Könyvajánló (W. Ungváry Renáta: Zsebibabák könyve)

Ha koraszülött baba jön a világra, a szülők első reakciója az ijedelem. Egészséges lesz? Különleges bánásmódot igényel? Hónapokig kórházban kell maradnia? Nem könnyű túljutni ezeken a nehézségeken, de természetesen lehetséges. A Zsebibabák könyve abban segít a szülőknek, hogy ne kelljen kívülállóként, tehetetlenül nézniük, ahogy az orvosok és az ápolók koraszülött gyermekük életben maradásáért, fejlődéséért, minél jobb egészségi állapotáért küzdenek.

zsebibabaW. Ungváry Renáta szoptatási tanácsadó, számos kismamáknak szóló könyv szerzője ezúttal a koraszülött babák szüleit szólítja meg. Megtanítja az anyukákat mindenre, amit egy korababa ápolása igényel, praktikus tanácsokkal látja el és foglalkozik a speciálisan koraszülötteket érintő szoptatási problémákkal, bemutatja a kengurumódszert, amely a legfontosabb tényezőt, az emberi közelséget, a közvetlen bőrkontaktust biztosítja a kisbabának.

Olvashatunk a könyvben a koraszülés okairól, gyakoriságáról és a megelőzés lehetőségeiről, az anyatejről, a szoptatásról, valamint nagyon sok megtörtént eset leírásával is találkozhatunk. Ezek mind azt üzenik, hogy nincsenek reménytelen helyzetek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*