Mérgek nélkül, egészségesen

Modern társadalmunk táplálkozási kultúrájában sajnos számtalan mesterséges anyagot viszünk be a szervezetünkbe, melyekre nemhogy nincs szükségünk, hanem egyenesen méregként hatnak testünkre.
Ezek az anyagok nem tudnak kiürülni a szervezetből, így lerakódnak és meggátolják a hasznos anyagok felszívódását, még nagyobb pusztítást okozva.

Talán nem is gondolod, hogy milyen alapvető élelmiszerekben is vannak egészségre káros adalékanyagok, legfőképpen azért, mert nem kötik az orrunkra a gyártók, vagy kódok, álnevek formájában rejtik el.


A legbiztosabb forrása az egészséges élelmiszernek, ha Te magad állítod elő, amit csak lehet (sajnos bizonyos tényezőket még így sem lehet kizárni, mint pl.: a talaj, az eső szennyezettsége stb.), ha van rá térben és időben lehetőséged.

Azért, ha nincs, akkor is hozzájuthatsz az egészséges élelmiszerekhez, de valószínűleg nem a hipermarketben.
Amit lehet próbálj meg ismerős forrásból, kistermelőtől beszerezni (zöldséget, gyümölcsöt, húst, tejtermékeket). Ne vásárolj előre elkészített ételeket, instant termékeket. Szánj rá időt, hogy megnézd, milyen összetevőket tartalmaz az adott élelmiszer. Ne vegyél olyat, amiben ízfokozó, aroma, tartósítószer vagy mesterséges színezék van.
Ha csak ezekre odafigyelsz, már nagyon sokat tettél a magad és a családod egészségéért.

.

Egy Hozzászólás ehhez Mérgek nélkül, egészségesen

  1. Gyomdoktor szerint:

    Annál is fontosabb figyelembe vennünk a vásárolt élelmiszerek összetételét, illetve azt, hogy mit fogyasztunk, és anyai felelősségünktől hajtva mivel etetjük a családot, mert az ún. táplálkozás eredetű betegségek általában – szélsőséges eseteket kivéve – nem egyik napról a másikra jelennek meg.

    Legyen szó a vérnyomás problémákról, szív-érrendszeri egyéb gondokról, az immunrendszer egyensúlyi működésének felbomlásáról (pl. allergia), vagy az izületi bántalmakról stb.

    Leszel, amit eszel.:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*