Őszi Orchidea- és Bromélia Kiállítás

CATTLEYA, az orchideák királynője – A Magyar Orchidea Társaság őszi Orchidea- és Bromélia kiállítása és vására a Vajdahunyadvárban 2014. november 14-16-ig

CATTLEYA, az orchideák királynőjeA Magyar Orchidea Társaság idén ősszel is megrendezi orchidea és bromélia kiállítását a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyadvárban.

CATTLEYA, az orchideák királynőjeŐszi kiállításán a Magyar Orchidea Társaság az egyik legszebb, az orchideák 200 éves történelme során a legkeresettebb, leginkább csodált és legkedveltebb orchidea nemzetséget mutatja be: a CATTLEYÁT.
Aki egyszer is látta csodálatos virágát, az biztosan nem felejti el többet. A Cattleya minden orchideák megszemélyesítője rajongói szemében.
Történetük a 19. század első évtizedéig nyúlik vissza, amikor – kalandos úton – az első ilyen orchidea Európába érkezett. Dél-Amerikából származik, és más orchideák zöld csomagolóanyagaként került Angliába. William Cattley – a kor neves orchideagyűjtője – figyelt fel a ládákból előkerülő gyökeres növényekre. Az egyiket elültette, ez 1824-ben kivirágzott, és virágával rögtön meghódította a kertészek, botanikusok és az orchidea-kedvelő arisztokrácia széles körét, sőt, soha nem látott orchidea lázat indított el Európa-szerte. Ezt a növénycsodát John Lindley botanikus William Cattley-ről nevezte el. A gyönyörű, lilás rózsaszín, nagy és illatos orchideát azóta is Cattleya labiata néven ismeri a világ. Ettől az időponttól kezdve minden orchidea-vadász Cattleyát keresett a dél-amerikai esőerdőkben. A későbbi években egymás után érkeztek be a teherhajók London és Amsterdam kikötőibe, megrakva Cattleyákkal. A botanikusok szinte naponta bukkantak egy-egy újabb, addig nem ismert fajra, amelyek botanikai leírását közzétették, és így a világ is rövid úton megismerte az újabb és újabb Cattleya fajokat. Ez volt az orchideák – és egyúttal a Cattleyák – aranykora. A 20. század technikai fejlődése magával hozta a hibridizációs technikák fejlődését, és az 50-es évektől kezdve egyre több Cattleya hibrid vált elérhetővé a rajongók számára. Mára a hibridek számát megbecsülni sem lehet. Jó tudni az orchideák szerelmeseinek, hogy ezek a növények kiválóan alkalmasak lakásban tartásra.

A Magyar Orchidea Társaság őszi Orchidea- és Bromélia Kiállításán és Vásárán ezek a gyönyörű virágok – sok egyéb gyönyörű orchidea mellett – láthatóak lesznek, és a Cattleyák otthoni tartásával kapcsolatban is minden információt megkaphatnak az érdeklődők. A kiállítást kísérő vásáron pedig növény kedvenceik számát gyarapíthatják a kedves látogatók a hazai és külföldi kereskedők kínálatából.

Időpont: 2014. november 14-16.
Nyitva tartás: 10-től 18 óráig
Helyszín: Budapest, Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Vajdahunyadvár
Jegyárak:
Felnőtt: 1600 Ft
Gyermek (6-18 éves korig) 1200 Ft
Nyugdíjas (62 év felett) 1200 Ft
Családi (2 felnőtt és 2-3 gyermek) 4400 Ft
Csoportos (15 fő felett): 1200 Ft. A csoportos kedvezmény előzetes bejelentkezéshez kötött.
Telefonszám: 06-30-69-89-755
További információk: www.orchideatarsasag.hu, www.orchideakiallitas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*