Reszkessetek bacilusok!

Évi aktuális írása arról szól, milyen fordulat kellett ahhoz az életükben, hogy szemléletet váltson.

Reszkessetek bacilusok!

Üdvözlöm minden kedves Olvasómat!
Köszönöm az eddigi biztatást, s remélem az új írásom is felkelti majd az érdeklődéseteket.

Itt a tél!
Szokatlanul simogató novemberben volt részünk. Jön az influenza és a hosszan tartó köhögések időszaka, amely főleg az első gyerekes anyukáknak lehet nagyon riasztó. Ismerőseim gyakran szaladnak ilyenkor felíratni valamit a doktor nénihez, bácsihoz.

A bacilusok és vírusok ellen kicsit másképp:
Gabi fiam majd 4 éves volt, amikor újra és újra beteg lett. Hónapokig visszaesett, hol magas lázzal, hol épp csak hőemelkedéssel. Már rettegett az injekciózástól, a gyógyszerektől, de mégis valahogy sikerült meggyőznöm, megbeszélnem vele, miért kell bevennie a pirulákat. Három hónapig ment ez, csütörtökön bevette az utolsó adagot, hétvégére lázas lett. Évit 8 hónaposan fertőzte meg (már nem mertem kockáztatni a fél veséje miatt), újra bementünk a gyerekambulanciára. A vége az lett, hogy ki kellett venni a manduláját. Túl a műtéten, rá egy-két hétre kontrollon voltunk, ismét hőemelkedése lett. Tanácsot kértem, kihez vihetném el vizsgálatra. A gyerekfertőzőn megvizsgálták van-e bacitenyészete és kapott új gyógyszereket. Akkor este telehányta az ágyat, amit addig soha nem fordult elő vele. Azt hiszem, ekkor szabadult meg néhány góctól, ami miatt beteg lett.
Akkor megfogadtam, soha nem fogom vinni orvoshoz hőemelkedéssel!

Alternatív dolgokhoz folyamodtam (akkor is, amikor cukorbeteg lett, akkor fokozottan). Próbáltam vitaminokat, később aloe verát és homeopátiás termékeket adni neki, amikor ingadozott a vércukorszintje. Nagyon jól reagált rájuk, és gyorsan megerősödött az immunrendszere. Mély nyomot hagytak Gabiban a 4 éves kori történések.
Amikor egyszer nagyon lázas lett (már cukros volt, talán 12 éves kora körül) nagyon köhögött, alig bírt beszélni. Hason feküdt, kentem a hátát mentolos krémmel. Már harmadik napja volt lázas. Nagyon aggódtam érte. Egyszer csak azt mondta: „Anya te gyógyíts meg, ugye nem viszel el ahhoz a doktor nénihez!?”
Ma már tudja, mire van szüksége. Ha beteg, nem kell az antibiotikum – nem is tudom mikor szedett utoljára. Az egész családomat alternatív gyógyszerrel kúrálom, kezelem.
Azt mondják, ebben hinni kell. Sok a szkeptikus ezen a téren. Én pedig azt mondom, arra, hogy mennyire használnak ezek a szerek, a legfőbb bizonyíték, amit a családomon, sőt a kutyánkon látok. Ráadásul az, hogy nincs stressz, és nem kidobott pénz az ablakon, ez még egy plusz… Mindenki gondoljon bele, mi a fontos számára!

Köszönöm:
Zanáné Krizsán Éva

 

Elolvasnád Éva előző történeteit is? Ide és ide kattintva megteheted!

Ha tetszett a cikk, kérünk, oszd meg ismerőseiddel is!

Kedvet kaptál Te is ahhoz, hogy leírd a gondolataidat nekünk?
Ötletet, támogatást vársz gyerekekkel, párkapcsolattal kapcsolatban, vagy egyszerűen csak Te is szeretnéd megosztani gondolataidat, tapasztalataidat gyermeke(i)dről, a társadról vagy saját érzéseidről?
Írd meg nekünk (anyablog.hu@gmail.com)!
Instrukciók cikkíráshoz itt: anyablog.hu/blog/instrukciok-cikkirashoz/

.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*