Szülinap otthon

Hétvégén megtartottuk kislányom 6 éves szülinapi buliját játékos vetélkedővel. Igazán jól sikerült, a visszajelzések alapján. Idén harmadik alkalommal szerveztem meg a bulit, minden évben kicsit átalakítva a programot a növekvő korosztály igényei szerint.

Szülinap otthon
Bár tudom, hogy nagy divat ma a játszóházas és mekis bulik szervezése, de én úgy gondolom, megéri a fáradtságot, hogy saját magunk állítsunk össze érdekes, kacagtató kis feladatokat a gyerkőcöknek. Úgy gondolom, ez maradandó élményt nyújt lánykámnak és a kis barátainak, és olcsóbban is lehet kihozni.

Szülinap otthon

Nem vagyok a gasztronómia szerelmese, ezért ropogtatni való édes és sós süteményeket vettem, valamint a buli végére egy óriás pizzát rendeltem kétféle feltéttel, ezen kívül rostos üdítővel, és egy törlőkendővel készültem. Papír tányérokat, műanyag eldobható poharakat használtam, mert mosogatni sem szeretek. Levittem a házunk előtti parkos részre egy kinyitható asztalt, azon volt a sok finomság. Végül a pizzát is lent ettük meg, a jó időnek köszönhetően.

Szülinap otthon

A zsákbamacska minden gyerkőcnek papírzacskóba csomagolt buborékfújó, gumicukor, apró édességek voltak. Előző évben került bele kis labda, ceruza és kinder tojás is, ezt a család pénztárcája határozza meg, idén ennyire futotta, de nagyon örültek neki a gyerekek.

Kb. 3 órás programot állítottam össze, de voltak, akik kicsit tovább maradtak.
Remélem, hasznos lesz az információ, és szívesen segítek másnak is a szervezésben, ötletekben sosincs hiány.

Íme a programterv:

Játékok a szabadban

1. Szobor
Gyerekek zenére táncolnak, amikor lekapcsolom a zenét, szoborrá kell válni. 4-5-ször lehet ismételni.

2. Színcápa
Gyerekek megkérdezik: „Színcápa, színcápa, milyen színt kérsz?” Színcápa mondja pl: „piros”. A gyerekeknek, akiken piros szín van, át kell futniuk a színcápa mellett a másik oldalra. Akit elkap, az lesz a színcápa. Jó néhány ismétlés.

3. Újságpapír
Körben lerakok eggyel kevesebb újságpapírt, mint ahány gyerek van. Elindítom a zenét, a gyerekek körbe futnak, és ha elhallgat a zene, rá kell lépni szabad újságpapírra. Akinek nem jutott papír, kiáll.

4. Tick tack bumm – bomba
Trambulinra felkészítés, újságpapíron ugrálni karlendítéssel.
Ünnepelt húz egy kártyát, azzal kapcsolatos szavakat kell mondani. A ketyegő bombát át kell adni másnak, ha sikerült kimondani egy, a kártyához kötődő szót. Akinél robban a bomba, az mehet trambulinozni.

5. Trambulin
Aki kiesett a tick tack bumm játékból, mehet trambulinozni pár percig, felnőtt felügyelete mellett.

6. Lófarok
Sálat rakunk minden kislány és kisfiú nadrágjába hátulra, lófaroknak. Körben szaladunk, el kell kapni a másik lófarkát. 3-4 kört ismételhetünk.

7. Túró rudi
Két csapatra oszlunk, párokat alkotva. Vállfára lógatott túrórudit kell megennie az egyik gyerkőcnek kéz használata nélkül, a másik kisgyerek tartja a vállfát. Utána csere.

8. Lufi játék
Párokat alkotnak a gyerekek, minden pár kap egy lufit. Kéz nélkül kell kettőjüknek elvinni a lufit a célig vigyázva, hogy le ne essen, ki ne durranjon.

9. Tűz, víz, repülő
Amikor azt mondom, tűz, le kell guggolni és elfújni a tüzet. Amikor azt mondom, víz, rá kell lépni az újságpapírra, vagy kijelölt helyre. Repülőnél le kell guggolni, és kitárni a kezét.

10. Labdavezetés
Néhány önként jelentkező gyerkőcöt kérek, akik szívesen lennének kapuk. Az aszfalt egyik oldaláról a másikra kell vezetni a labdát úgy, hogy a kis terpeszben álló kapuk alatt átmenjen a labda.

11. Franciadrazsé
Két csapatra oszlunk, párokat alkotva. Papír lapostányéron fejenként 10 db franciadrazsét egyensúlyoz az egyik kisgyerek, a másiknak kéz nélkül le kell ennie róla mindet. Ami leesik, az már nem ehető. Csapatjáték, nincs vesztes.

12. Adj király katonát
Két csapatot alkotunk. A két csapat egymással szemben sorfalat alkot, gyerekek fogják egymás kezét.
1. csapat megszólal: „Adj király katonát!”
2. csapat: „Nem adunk!”
1. csapat: „Akkor szakítunk!”
2. csapat: „Szakíts, ha bírsz!”
1. csapat: „Kit kívánsz?”
2. csapat: gyerkőc megnevezése
A megnevezett gyermek a sorfal felé szalad, a kezek között megpróbál áttörni. Ha sikerül neki, akkor magával vihet valakit a sorfalból. Ha nem sikerül, akkor ott marad.

13. Zokni
Kidobóst játszunk zoknival. Két csapatra oszlunk, választóvonalon nem lehet átlépni, ki kell dobni a másik csapatot.

14. Kincsvadászat
A füves területen elszórunk sok-sok apróságokat (csoki aranytallér, maoam, hamburger gumicukor, csillogó kövek). A gyerkőcök vigyázz, kész, rajtra szaladnak, és összegyűjtik a kincseket. Feladat, hogy az összegyűjtött kincseket bele kell dobni egy vödörbe. A kincsvadászat végén igazságosan szétosztjuk a kincseket a gyerekek között.

Szülinap otthon

Felmegyünk a lakásba pizzázni, mulatni. Evés után jöhet a torta, aztán ajándékozás.
Jutalom, minden kis résztvevő kap zsákbamacskát: buborékfújó, nasi.
Játék lufival, bohóckodás, tánc…… kimerülés

Szép napot:
Kriszti

Egy Hozzászólás ehhez Szülinap otthon

  1. Millus szerint:

    Nagyon szépen köszönöm a szuper ötleteket, sokat átveszek a kislányom szülinapjára, ha nem gond 😉 Köszi!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*