Társalgó: Tabutémák

Ha nem most olvasod az első bejegyzést itt az Anyablogon, akkor nem mondunk újat azzal, hogy mi a mások iránti elfogadás, megértés, együttérzés fontosságát hangsúlyozzuk. Miért mondom ezt?
Nagyon sok nő élete könnyebb lehetne, ha elmondhatná, kibeszélhetné a magában tartott problémákat, melyeket senkivel nem tud megosztani, mert fél a negatív kritikától, hogy mit fognak róla mondani.
Legalább ilyen jelentőségű, hogy nagyon sokan kérdezni nem mernek, ha problémájuk van, hasonló okokból.
Ezek a félelmek talán nem is léteznének, ha megértő támogatásra találnának a segítséget kérők.

Örömmel csatlakozunk az Éva magazin kezdeményezéséhez, miszerint induljon párbeszéd az olyan tabunak számító témákról, mint a nyilvános szoptatás, az otthonszülés, az örökbefogadás vagy a spermadonortól, egyedül vállalt gyermek.

Gryllus Dorka kisfiát szoptatja a májusi Éva magazin címlapján
Tabukat döntöget az anyák napi Éva magazin

2013. április 16. – Mától kapható az Éva magazin anyák napi száma, amely szándékai szerint már a címlappal fel kívánja hívni a figyelmet az anyává válás sokszínűségére. A speciális, kihajtható borítón spermadonortól született, örökbefogadott és otthon világra jött babát is bemutat az idén hat éves magazin. Gryllus Dorkát pedig első alkalommal láthatja a magyar közönség szoptatós édesanyaként.

A világon átlagban 4.3 baba születik másodpercenként. Ki otthon, ki kórházban, ki hagyományos családba, de olyan is akad, akit senki sem vár. Az Éva magazin májusi, anyák napi száma egy speciális, négyes címlappal jelenik meg. A nyíltan és gyermeke igényei szerint szoptató szép színésznő – Gryllus Dorka – mellett a másik három címlaplány egyike sem hagyományos úton lett anyuka.

A címlapfotó felvállalja a legtermészetesebb érzelmi és fizikai kapocs bemutatását. Nyíltan és bátran. A májusi szám édesanyái mind olyan történetet mesélnek el a magazin oldalain, amelyeket a mai napig óvatosan, magánügyként kezel a társadalom. Pedig beszélhetnénk róla, mert az, hogy mennyi gyerek születik és mennyire egészséges lelki közegben nőnek fel, az igenis mindannyiunk ügye.

Kívánjuk, hogy az édesanyák merjenek hallgatni az ösztöneikre és a kisbabáikra, szülhessenek békésen és biztonságban, valamint hogy találjanak egymásra gyermekeikkel. Forró téma. Az adoptálás, a spermadonor-keresés vagy éppen a szoptatás is kényes terület. Látszólag intim szféra, magánügy – pedig valójában ezek valódi közügyek – írja Pócsik Anita szerkesztői levelében. Induljon erről itthon is párbeszéd, ahogy ez sok országban már rég természetes.

További részleteket a témáról ezen linkeken illetve az Éva májusi számában olvashatsz:
http://www.evamagazin.hu/psziche_sorozat/27371_majus_gryllus_dorka_taborlista.html
http://www.evamagazin.hu/psziche_csalad/27339_orokbefogadas_otthon_szules_spermadonor.html

Mondd el a véleményedet itt!

Vissza a Társalgó témáihoz>>

.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*