Téli bőrápolás: 5 hasznos tipp

A hideg időjárást a bőrünk általában nehezen tolerálja, kiszárad, pirosodik, reped. Megfelelő ápolással azonban megelőzhetjük a kellemetlenségeket. Ehhez adunk néhány hasznos tippet.

1. Legfontosabb a hidratálás
A hidegtől nagyon hamar kiszárad a bőr, ezért nagyon fontos, hogy hidratáljuk. Többször és gyakrabban, mint nyáron. Ilyenkor inkább a sűrűbb, zsírosabb krémeket válasszuk. Sminkelés előtt mindenképpen hidratáljunk, mert az még inkább száríthatja. Naponta többször használjunk kézkrémet, és zuhanyzás után ne felejtsük el a testápolót.

2. Forró fürdő helyett meleg zuhany
A víz – különösen a forró – nagyon szárítja a bőrt. Ezért fájó szívvel, de mondjunk le a forró fürdőről. Ha mégis szeretnénk beülni a kádba, akkor használjunk fürdőolajat és ne legyen a víz nagyon meleg. Semmiképp ne felejtsük el a testápolót!

3. Ajakápolás
Az ajkak vékony bőre érzékenyebb és sérülékenyebb, mint a többi bőrfelület, ezért kiemelten ápolni kell. Smink nélkül ajakbalzsam használata ajánlott mindenképp, a smink pedig hidratáló legyen. Arra nagyon kell figyelni, hogy olyan ajakápolót válasszunk, ami nem okoz függőséget.

4. Rendszeres bőrradírozás
A radírozás eltávolítja az elhalt hámsejteket, így nemcsak frissebb és ragyogóbb lesz a bőrünk, hanem a hidratálókrém is jobban fel tud szívódni. Mindig a bőrtípusnak megfelelőt kell választani, mert egyébként kiszáríthatja a bőrt.

5. Védekezni a nap és a szél ellen
Attól, hogy hideg van és úgy gondoljuk, nincs ereje a napnak, a káros sugarak ugyanúgy érik a bőrünket, mint nyáron. Ha tudjuk előre, hogy napsütéses időben a szabadban leszünk, mindenképpen érdemes fényvédő krémet használni. Már olyat is lehet kapni, amit kifejezetten a téli időjárási viszonyokra fejlesztettek. Ha csak 5 percre szaladunk ki, akkor is viseljünk kesztyűt, mert a kezünket könnyen kiszárítja a hideg.

.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*