Terézvárosi Búcsú

Színes programokat ígér a Terézvárosi Búcsú

Népművészeti vásár, kerületi nemzetiségi előadók fellépése, terézvárosi óvodák, iskolák bemutatkozása, népszerű együttesek esti koncertje és hagyományos szakmák interaktív műhelyei gondoskodnak a szórakozásról a főváros hatodik kerületében hétvégén megrendezendő Terézvárosi Búcsún.

A nagy hagyománnyal rendelkező Terézvárosi Búcsú idén is látványos, az egész család számára izgalmas, tartalmas kikapcsolódást ígér – közölték az esemény szervezői az MTI-vel.
A programsorozat szombaton a 100 Folk Celsius délelőtti koncertjével veszi kezdetét, amelyet a terézvárosi iskolák és óvodák bemutatkozása követ. Ezután kóruskoncertet és a nemzetiségi önkormányzatok műsorát tekinthetik meg a helyszínre látogatók. A Brass in the Five a Rézerdő lakói című hangszeres gyermekszínházi előadással készül, őket a Kezeslábas együttes babaszínházi produkciója követi. A napot a Kerekes Band koncertje zárja.
Vasárnap a Pénzügyőr Zenekar koncertjével indul a műsor, majd a Ládafia Bábszínház Vásári bábcirkusz produkcióját láthatja a közönség. Szalai Antal és zenekara bemutatója után a Roma Nemzetiségi Önkormányzat műsorát, a Szép Ernő Színház Légy jó mindhalálig című előadását és a Német Nemzetiségi Önkormányzat műsorát lehet megtekinteni, amelyet a díszpolgári címek átadása követ az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér színháztermében. Délután Foltin Jolán és Novák Péter a Tititá című gyermekprogrammal kedveskedik a kicsiknek, a napot pedig a Magashegyi Underground koncertje zárja.
A színpadi előadások mellett helytörténeti séta keretében megtekinthetők lesznek a kerület szecessziós épületei, valamint a látogatók részt vehetnek a Vöröskereszt és az ÁNTSZ által szervezett egészségügyi méréseken, tanácsadásokon és véradáson is.
A hétvégét az Avilai Nagy Szent Teréz Plébániatemplom főpapi ünnepi nagymiséje és a Szent Teréz-körmenet zárja.
A rendezvények az Eötvös és a Szófia utcában, valamint az Eötvös10 közösségi házban zajlanak.

További információért látogass el a weboldalra: www.eotvos10.hu/programs/354/terezvarosi-bucsu

.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*