5 perces gyümölcsös fagylaltkehely

5 perces gyümölcsös fagylaltkehely

Igaz, hogy konzerv licsi az egyik összetevő, de amikor tényleg gyorsan kell édességet szervírozni (“Anya, úgy ennék valami nasit!!!”), akkor ennyi kompromisszum belefér… Ráadásul a gyümölcsök bátran változtathatók!

5 perces gyümölcsös fagylaltkehelyHozzávalók 4 ilyen kehelyhez (nem mondom, hogy 4 főre, mert kettő is lecsúszna belőle):
1 konzerv licsi
125 g friss áfonya
maroknyi friss mentalevél
70 g mézes szezámlap
vaníliafagyi (lehet kelyhenként több gombóc is, csak ha úgy pakolom, akkor nem lett volna látható a tartalom)

Elkészítés:
A jégkrémet kivettem a fagyasztóból, hogy kissé megolvadjon.
A szezámlapokat még a zacskójukban tartva konyharuhába tekerve összetörtem a konyhapultnak veregetve, majd egy tálkába szórva félretettem.
A konzervet (lével együtt) egy tálba öntöttem, hozzáadtam a megmosott, félbevágott áfonyákat, és a leöblített mentaleveleket.
A menta ízét pillanatok alatt átvette az egész. Ebből (szintén lével együtt) kanalaztam (igazságosan) a kelyhekbe, rájuk szórtam a szezámtöredékeket, végül a kissé olvadt fagyigombócok jöttek.

Kicsinek, nagynak nagyon bejött.
Még a mandulagyusziból lábadozó kislánykám sem reklamált, hogy tejszínhabra cseréltem a fagyiját…

Tipp:
Tudtad, hogy ha egy nylonzacskóban teszed el a kissé olvadt dobozos jégkrémet a fagyasztóba, az úgy nem fagy tovább, és azonnal fogyasztható lesz?

(recept forrás: Jamie Oliver)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*