Almás-diós bögrés süti

Almás-diós bögrés süti – akár a dolgos hétköznapokra!

Almás-diós bögrés sütiHozzávalók (a bögre 3 decis):
4 nagyobb alma
2 marék darabos dió (10-15 dkg)
1 bögre liszt
fél csomag sütőpor
1 bögre cukor (én kevesebbet tettem bele)
1 vaníliás cukor
1 csapott evőkanál fahéj
4 tojás
1 dl tej
fél bögre olaj + kenéshez
1 marék zsemlemorzsa és porcukor a szórásokhoz

Elkészítés:
A diót tiszta konyharuhába csomagoltam, majd klopfolóval összetörtem.
A sütőt 180 fokra és alsó-felső sütési funkcióra kapcsoltam.
A kb. 20×35 centis hőálló tálamat olajjal vékonyan kikentem, zsemlemorzsával hintettem.
Az almákat megmostam, héjuktól megtisztítottam, a magházukat kivágtam.
2 almát vékonyabb cikkekre vágtam, majd a tál alján elrendeztem, a dióval megszórtam.
A másik két almát kisebb kockákra vágtam.
A robotgépem táljába mértem a száraz összetevőket (liszt, sütőpor, cukrok, fahéj) és a tejet. Egyenként először egy tálkába ütve hozzáadtam a megmosott tojásokat is. A robotgép szárával összekevertem, végül egy lapáttal a kockázott almát is hozzáforgattam.
Az almás keveréket egyenletesen eloszlattam a diós almagerezdeken.
40-45 percre a sütőbe toltam. Pirult színén kívül a közepébe szúrt, és tisztán kiemelt villával győződtem meg arról, hogy teljesen átsült.
Hűlni hagytam, hogy szebben lehessen szeletelni, végül porcukorral szórva ettük.

Végső konklúzió: amilyen egyszerű, olyan gyorsan is fogy… Gyanúsan a rögtön dupla adagosok közé sorolandó!

Almás-diós bögrés süti 1

(a recept forrása: Rákóczi Feri)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*