Amerikai palacsinta

Amerikai palacsinta – fahéjjal, juharsziruppal, tejszínhabbal

Alapvetően nem vagyok az édes reggelik híve, de amikor az ember lánya – az apák napi reggelitől ihletet kapva – különlegességet remél a szülinapján reggel, szemet kellett hunynom az elveim felett…

Amerikai palacsinta Hozzávalók:
3 tojás
12 dkg liszt
1 púpozott teáskanál sütőpor
1,5 dl tej
cukor ízlés szerint

Elkészítés:
A tojássárgákat elkevertem a liszttel, sütőporral, majd a tej kis adagokban történő hozzáadásával csomómentes masszát készítettem.
Habbá vertem a tojásfehérjéket, édesítettem 3 evőkanál cukorral, keverőlapáttal óvatosan beleforgattam a lisztes keverékbe.
Felforrósítottam egy serpenyőt, egy teáskanálnyi olajat szétkentem rajta, majd bő 3 evőkanál palacsintatésztát adagoltam a közepére. A kanál aljával néhány körkörös mozdulattal annyira lapítottam, amekkora palacsintát szerettem volna. A lángot kicsire vettem, hogy ne kapjon oda, majd rövid időn belül egy szélesebb lapát segítségével megfordítottam.
Kérés szerint ízesítettem.

A képen egy vékonyabb látható, ilyenből 8, ha inkább hagyományosan vastagabbat szeretnél, akkor 6 db jöhet ki ekkora adagból.

Tippek:
Ha kevesebb cukorral készül (pl. csak egy csipettel), akkor egészen világos marad a palacsinta.
Ha még funkcionálisan működik a teflon serpenyő, zsiradékra nincs szükség.
Különböző gyümölcsöntetetekkel is szokás enni, pl. most málnával, vagy ribizlivel…

(recept forrása: mindmegette.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*