Ananászos csirke

Ananászos csirke

Ananászos csirkeHozzávalók:
2 csirkemell-filé
1 közepes ananász (vagy egy konzerv)
15-20 dkg bacon (szeletelt, vagy darabolt)

bors

Elkészítés:
Az ananászt megtisztítottam, a levét felfogva daraboltam. (Erre egy ügyes eszközt hívtam segítségül, amivel a művelet kb. 1 percet vett igénybe.)
A húsról felszárítottam a nedvességet, kockáztam. Sóztam, borsoztam, az ananász levét ráöntöttem, majd félretettem (ha van rá idő, akár 3 órát is állhat így hűtőben, letakarva).
A bacont egy magasabb falú serpenyőbe dobtam, nagy lángon zsírjára sütöttem.
Hozzáadtam a húst és az ananászt, majd továbbra is nagy lángon, többször átkeverve addig főztem, míg annyi szaftja maradt, amennyivel szeretjük.
Tányérokra szedtem, most rizibizit körítettem mellé.

Ha ennél több időd van pepecselni, az eredeti recept felváltva ajánlja nyársra húzni a húst, ananászt, húsos szalonnát. Forró serpenyőben pirítható a nyársok minden oldala, majd mézzel kell lecsorgatni, azt rákaramellizálni, és darabolt sós mogyoróval szórni.
Közben konzerv csicseriborsót lehet serpenyőben pirítani köretnek, amihez kiskanállal vájt avokádóhús-gömböket, 3 szál karikázott újhagymát és aprított koriandert/petrezselymet lehet adni, majd az egészet sózni, borsozni, extra szűz olívaolajjal és egy zöldcitrom levével öntözni. Csak ha van rá időd…

Ananászos csirke 1

(a recept forrása: Rákóczi Feri)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*