Aszalt szilvával töltött csirkemell párolt zöldség-körettel

Aszalt szilvával töltött csirkemell párolt zöldség-körettel

Ugyan így is nagyon finom volt, de pulykával és pl. hercegnő-burgonyával kiegészítve teljesen ünnepi fogássá varázsolható.

Aszalt szilvával töltött csirkemell párolt zöldség-körettel

Hozzávalók:
15 dkg aszalt szilva (24 db)
3 dl félédes vörösbor (vagy rumaromával kevert víz)
2 egész csirkemell (de 8 szelet, kb. 1 kg pulykamell-filével még finomabb)
2 tojás
3 evőkanál liszt
10 dkg zsemlemorzsa
40 dkg zöldhüvelyű bab (mirelit is jó)
15-15 dkg borsó, kukorica (mirelit is jó)
50 dkg friss brokkoli
olívaolaj

bors

Elkészítés:
A kimagozott aszalt szilvákat egy éjszakát borban áztattam.

Aszalt szilvával töltött csirkemell párolt zöldség-körettel

A csirkemelleket megmostam, kicsontoztam, kettévágtam, a szélességüket is kettészeltem, így 8 vékonyabb szeletet kaptam. Kissé sóztam a hússzeleteket, 3 szilvát helyeztem el rajtuk, feltekertem, hústűvel, ill. fogvájóval megtűztem, majd sorban az elkevert tojásokban, lisztben, zsemlemorzsában megforgattam.

Aszalt szilvával töltött csirkemell párolt zöldség-körettel

Egy közepes méretű serpenyőben annyi olajat hevítettem, ami majdnem teljesen ellepte az összegöngyölt húsokat, és közepes lángon, félidőben fordítva aranybarnára pirítottam őket.
Közben vajon, kevés vízzel felöntve és sóval, borssal hintve fedő alatt megpároltam a zöldségeket is, a kész húsokat ezekkel körítve azonnal tálaltam.

Mire a hús kisült, az alkohol is elpárolgott, de ha a gyerekek miatt biztosan alkoholmentesre szeretnéd, akkor bor helyett rumaromával elkevert vízbe is áztathatod az aszalt szilvákat…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*