Ázsiai kesudiós csirke

Ázsiai kesudiós csirke

Ázsiai kesudiós csirke

Hozzávalók:
1 kg csirkemellfilé
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál szezámolaj
4-5 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál chilipaprika
2 nagy fej vöröshagyma
3 sárgarépa
15 dkg kesudió
1 üveg szeletelt bambuszrügy (nettó 18 dkg)

2 evőkanál méz

Elkészítés:
A csirkemellet kisebb kockákra vágtam.

Wokban (vagy magasabb falú serpenyőben) felhevítettem az olíva- és szezámolaj keverékét, majd a húst rátéve azt nagy lángon megpirítottam.
Meglocsoltam a szójaszósszal, ízesítettem a gyömbérrel (a chilit a gyerekek miatt én kihagytam).

Amíg a hús puhult, megtisztítottam a hagymákat, és a répákat. A hagymát egészen nagy kockákra vágtam, míg a répát gyufaszálnyi csíkokra szeleteltem. Hozzáadtam őket a húshoz, a leszűrt bambuszrügyet is, rászórtam a kesudiót, és alaposan átforgatva még néhány percig együtt sütöttem. Ha szükséges, olívaolajat lehet még hozzá adni.

Megkóstoltam, kissé sóztam, végül a mézzel is alaposan átráztam.

A menet közben megfőtt rizzsel kínáltam, de tálalható pirított tésztával is.

(forrás: LIDL)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*