Baconbe tekert halfilé

Baconbe tekert halfilé – ízletes, nem szétesős!

Noha nagyon szeretem a halakat, kissé tartok is az sütésüktől. Ugyanis nem ritkán fordul elő, hogy bár az ízük rendben van, azért a látvány nem nyűgöz le, mert szétesnek, miközben készítem. Ha veled is előfordul, ezzel a módszerrel teljesen kiküszöbölheted a rizikót, mert sütés közben nem kell fordítani!

Baconbe tekert halfilé

Hozzávalók:
annyi tőkehalfilé, amennyit elfogyaszt a család (ha mirelit, nekünk úgy kb. 75 dkg biztosan kell)
filénként 1-1,5 szelet bacon
halfűszersó
frissen őrölt (tarka)bors
1 citrom

Elkészítés:
A halakat előző este kivéve a mélyhűtőből a normál hűtő polcára helyezve kiolvasztottam.

A sütőt bekapcsoltam 200 fokra és alsó-felső sütésre.

A halakról papírszalvétával felitattam a nedvességet. A filék mindkét oldalát megszórtam a halfűszersóval, az őrölt borssal, majd betekertem baconnal és egymás mellé sütőpapírozott tepsibe fektettem.
Az alaposan megmosott citromot felkarikáztam, majd a halakra tettem (kerülhetnek a bacon alá is).
Az eredeti recept szerint meg kell spriccelni olívaolajjal a tetejüket, én viszont elfelejtettem, bár szerintem a bacon elegendő zsiradékot ad. Rád bízom a döntést!
20-25 perc alatt készültek el, mialatt a tetszőleges köret is összedobható. Jelen esetben krumplit kockáztam, és ellepős olajban kisütöttem, bár a rizs (borsóval, tojással) azért jobban illik hozzá, csak nálunk előző nap az volt…

Nézd meg a halfűszersó összetevőit itt!

Baconbe tekert halfilé

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*