Banános-mogyoróvajas muffin

Banános-mogyoróvajas muffin

Banános-mogyoróvajas muffin

Hozzávalók (24 kisebb méretűhöz):
27,5 dkg liszt
5 dkg zabpehely (az enyém teljes kiőrlésű volt)
1 csapott evőkanál sütőpor
2 tojás
15 dkg barnacukor (az édes szájúak emelhetnek a mennyiségen)
2 összetört banán
12,5 dkg darabos mogyoróvaj (nekem nem volt darabos)
5 dkg vaj
2,5 dl tej

Elkészítés:
Bekapcsoltam 190 fokra a sütőt, és kipapíroztam a muffinformát.
Kimértem a lisztet, hozzáadtam a sütőport, a zabpelyhet.
Összetörtem a banánt, megolvasztottam a vajat.
Kézi robotgéppel felvertem a tojások fehérjét, hozzáengedtem a sárgákat, beleöntöttem a kimért cukrot, majd kisebb fokozatra kapcsolva a banánt, a mogyoróvajat és olvasztott vajat is hozzáadtam. Folyamatos keverés mellett felváltva raktam a zabpelyhes lisztet és a tejet a masszához. Szétosztottam a kapszlikba a tésztát, majd a sütőbe tolva 18 perc alatt megsütöttem.
Kissé meghűlve, porcukorral hintve tálaltam.

A banánt és mogyoróvajat is kellőképpen ki lehetett érezni, de legközelebb valamennyi cukorral többet adok hozzá, úgy még finomabb lesz!

(forrás: Tv Paprika, Rachel Allen)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*