Brokkoli-ágyon sült sajtos-paradicsomos karaj

Brokkoli-ágyon sült sajtos-paradicsomos karaj

Brokkoli-ágyon sült sajtos-paradicsomos karaj

Hozzávalók:
6-8 szelet rövid karaj

durvára őrölt színes-, vagy feketebors
½ szerecsendió (vagy őrölt)
50-75 dkg brokkoli (akár mirelit)
1 lilahagyma
3-4 gerezd fokhagyma
15-20 dkg sajt
2 paradicsom
kis marék friss kakukkfű (vagy más zöldfűszer, esetleg szárított megfelelőjük)

Elkészítés:
A párolóedényben vagy enyhén sós vízben 10 perc alatt előfőzött brokkolit egy akkora tűzálló edény aljára oszlattam, amiben a hússzeletek egymás mellett elfértek. A brokkolira rákarikáztam a lilahagymát, majd a menet közben kiklopfolt, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval meghintett és forró olajban elősütött húsokat a tetejére fektettem. Ezekre fokhagymát préseltem, vékony szeletekben sajtot, majd vastagabb szeletben paradicsomot fektettem. Kakukkfű ágacskákat és bazsalikom-leveleket tettem még rájuk (el is hagyhatók), kissé meglocsoltam a hús pecsenyelevével, majd a 200 fokra előmelegített sütőbe toltam letakarva 30-35 percre (légkeveréses funkciót használva), ami után fólia nélkül még további 10 percig pirítottam (felső grillezésre kapcsolva).
Közben rizst valamint mirelit borsót és kukoricát főztem további köretként, de ha elegendő brokkoli kerül a hús mellé, ez akár el is hagyható.

Nagyon finom lett, jó szívvel ajánlom!

Brokkoli-ágyon sült sajtos-paradicsomos karajBrokkoli-ágyon sült sajtos-paradicsomos karaj

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*