Céklás csokitorta kókuszos jégkrém-gombócokkal

Céklás csokitorta kókuszos jégkrém-gombócokkal

Nagyon finom, brownie-jellegű, laktató tortára lehet számítania annak, aki elkészíti.
Csokitorta-imádóknak bakancslistára való…

Céklás csokitorta kókuszos jégkrém-gombócokkalHozzávalók:
25-30 dkg min. 70% kakaótartalmú étcsokoládé
kb. 35 dkg-os cékla
15 dkg cukor
12 dkg darált mandula
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál kakaópor
4 tojás
csipet só
olaj, liszt a forma tapadásmentesítéséhez

Elkészítés:
A 26 centis tortaformámat olajjal kikentem, az aljába sütőpapírt fogtam, a kilógó részt levágtam, a belső oldalát liszttel vontam be.
A sütőt bekapcsoltam 180 fokra és alsó-felső sütési funkcióra.
2 tábla (20 dkg) étcsokit egy lábasban, kevés forrásban víz felett lévő üvegtálba törtem.
A céklát megtisztítottam, majd finomra reszeltem.
A csokit megkevertem, amikor teljesen elolvadt a gőzről levettem. Hozzáadtam 25 dkg céklát, a kimért cukrot, mandulát, a sütőport, a kakaóport, és a 4 tojás sárgáját, majd egy lapáttal az egészet jól összeforgattam.
A fehérjéket egy keverőtálban egy csipet sóval kemény habbá vertem, majd óvatosan a céklás masszához kevertem.
Az egészet beleöntöttem a tortaformába.

Céklás csokitorta kókuszos jégkrém-gombócokkalA sütőbe tolva 45-50 perc alatt megsütöttem, ezalatt a közepe is megsült (szúrópróbával ellenőriztem).
Amikor langyosra hűlt, a szélét a formától késsel elválasztottam, tányérra borítottam, a sütőpapírt is lehúztam.
A maradék csokit is megolvasztottam gőz felett, egy kanállal csíkokat húztam a torta tetejére.

Céklás csokitorta kókuszos jégkrém-gombócokkalA recept szerint créme fraiche-sel, vagy natúr joghurttal tálalandó, mi kókuszos jégrém-gombócokkal ettük.

Ha nem tudtuk volna, hogy cékla is van benne valószínűleg nem mondtuk volna meg – még mi, felnőttek sem.
A másnapra megmaradt egyetlen szeletének a férjem nagyon megörült. Azt mondta, így, a kókuszos jégkrémmel együtt teljesen olyan, mintha Kinder Delice csokit enne… Márpedig az a legeslegnagyobb kedvence…

(forrás: Jamie Oliver)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*