Citromos túrótorta sütés nélkül

Citromos túrótorta sütés nélkül – 15 perc előkészítés, 60 perc dermesztés és kész!

Ha de ja vu-d van, az azt jelenti, találkoztál már a Sportszelet tortámmal, aminek a felvezetése éppen ugyanígy hangzik!

Citromos túrótorta sütés nélkül

Hozzávalók:
25 dkg darált háztartási keksz
12 dkg vaj
40-45 dkg túró
15 dkg porcukor
2-3 db citrom
2 dkg zselatin
2-2,5 dl (kiszereléstől függően) cukrozatlan habtejszín (ha mégis cukrozott volna, akkor a porcukor mennyisége felezendő)

Elkészítés:
A habtejszínt felhasználás előtt fél órával mélyhűtőbe tettem (vagy már eleve a hűtőben tároltam).
A vajat megolvasztottam, majd a keksszel alaposan összekevertem. Egy 26 centis kapcsos tortaforma aljába öntöttem, egy csészemérce aljával egyenletesen simára nyomkodtam, majd a hűtőbe tettem.
A túrót villával áttörtem, hozzáadtam a kimért porcukor felét, ráreszeltem 2 db alaposan megmosott citrom héját.
A tejszínt robotgéppel kemény habbá vertem, miközben a maradék cukrot is hozzáadtam.
A citromokat kifacsartam, a levet egy lábasba öntöttem, majd hozzáadtam a zselatinport. 1-2 perc alatt olvadásig melegítettem, ügyelve, hogy ne kezdjen el forrni.
A robotgép szárával alaposan átforgattam a túrót, majd lassan hozzákevertem a tejszínt és a citromos zselatint. Az egészet a hűtőből kiemelt kekszalapra öntöttem, a konyhapulthoz ütögettem, majd visszatettem, hogy megdermedjen.
Az eredeti recept 2 óra hűtést ajánlott, nekem nagyjából 1 órát volt benn, és így is tökéletes lett.
Tálaláskor citromkarikákkal és mentával díszítettem.

Citromimádók 2, a kevésbé „citromos” családtagokra tekintettel lévők csak 1 gyümölcs levét és héját tegyék a túróba.
Ha nem szeretnél elégedetlenséget, akkor javaslom szélesebb szeletekre vágni, ez esetben úgy 8 főnek jut belőle…

(forrás: nosalty.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*