Csípős grillezett csirkemell sült spárgával, tepsis újkrumplival

Csípős grillezett csirkemell sült spárgával, tepsis újkrumplival

Csípős grillezett csirkemell sült spárgával, tepsis újkrumplivalHozzávalók:
2 csirkemell

bors
cayenne bors
olívaolaj
1 kg közepes méretű újkrumpli
őrölt rozmaring (elhagyható)
50 dkg spárga
extra szűz olívaolaj
citromlé
parmezán sajt (elhagyható)
kis pohár tejföl/natúr joghurt
bő marék bazsalikomlevél
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A sütőt bekapcsoltam 200 fokra és légkeveréses funkcióra.
A krumplit alaposan megmostam. Szükség szerint 4-6 gerezdre vágtam. Olívaolajjal löttyintettem, sóztam, frissen őröltem rá a borsot, alaposan összeforgattam, majd tepsibe öntöttem. Mivel már máskor bevált, ezért őrölt rozmaringot is hintettem a gerezdekre.

Csípős grillezett csirkemell sült spárgával, tepsis újkrumplival20 perc után további 10 percig felső grillezésre kapcsoltam, így pirult rájuk egy kis kéreg.

Csípős grillezett csirkemell sült spárgával, tepsis újkrumplivalEzalatt a csirkemelleket kifiléztem, a vastagságukat is kettészeltem, sütőpapírral a tetejükön kissé megveregettem. Sóval, frissen őrölt borssal és enyhén őrölt cayenne-borssal szórtam (a gyerekek szeletkéiről ez utóbbit lehagytam), olívaolajjal löttyintettem, és száraz, de forróra hevített (grill)serpenyőben mindkét felüket, közepes lángon néhány perc alatt megsütöttem.

Míg a hússzeletek sültek az öntethez jó adag bazsalikomot aprítottam fel, és egy kis pohár tejfölbe szórtam. Sóval, borssal, továbbá egy gerezd préselt fokhagymával ízesítettem még. Tálalásig a hűtőbe tettem.

A spárgát hagytam a végére, mert ez a mozzanat volt a leggyorsabb.
Enyhén diós íze így érezhető a leginkább: folyó víz alatt alaposan leöblítettem, száruknak fás végét (ahol törik) lepattintottam.
Szárazon (grill)serpenyőbe rendeztem őket.

Csípős grillezett csirkemell sült spárgával, tepsis újkrumplivalEgyszer fordítva 2-2 perc alatt megsütöttem.

Csípős grillezett csirkemell sült spárgával, tepsis újkrumplivalMár a tűzről levéve sóval, extra szűz olívaolajjal, néhány csepp citromlével összeforgattam.
Tálaláskor parmezán-forgáccsal varázsoltam fejedelmi köretté.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*