Csirke tikka-masala

Csirke tikka-masala

Csirke tikka-masalaHozzávalók:
2 csirkemell-filé
olívaolaj
2-3 szál zöldhagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 centis friss gyömbér
2 evőkanál garam masala fűszerkeverék
1 evőkanál fűszerpaprika
1 teáskanál mustárpor
őrölt chili/currry por (opcionális, én a gyerekek miatt nem szerettem volna csípősre)
3,5 dl főzőtejszín (bár szerintem 5 decivel több lett volna a szaft…)
kisebb doboz (15 dkg) paradicsompüré

bors

Elkészítés:
A csirkehúst leszárítottam, kockáztam.
A serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat hevítettem, amin a húst nagy lángon megpirítottam.
Hozzáadtam az aprított zöldhagymát, a préselt fokhagymát és megtisztított, lereszelt gyömbért. Néhány percig együtt pirítottam, majd megszórtam a fűszerekkel. Felöntöttem a tejszínnel, majd a paradicsomszósszal is elkevertem. Felforraltam, megkóstoltam, picit sóztam borsoztam.

Közben 25 dkg rizst főztem, ez lett a köret, amit szintén lehet színesíteni-fűszerezni curry-porral.
Tálaláskor a rizsre is szedhető a hús.
Aprított petrezselyemmel hintettem.

(a recept forrása: Tv Paprika – Lorraine Pascal)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*