Csőben sült brokkoli

Csőben sült brokkoli

Ha szeretnél egy csavarintást, és a szokásos párolásnál izgalmasabbá, egyedibb ízűvé akarod varázsolni a brokkolit.

Csőben sült brokkoli

Hozzávalók (2-3 főre):
50-75 dkg friss brokkoli

bors
olívaolaj
kb. 1 kávéskanál citromlé
parmezán

Elkészítés:
A sütőt 200 fokra és grillezős-légkeveréses funkcióra állítottam.
A brokkoli torzsájának végét levágtam, rózsáira szedtem, valamint tovább vágtam azokat ketté. A törzsét krumpli-pucolóval meghámoztam, felkarikáztam. Üvegtálba szórva sóztam, borsoztam, kevés olívaolajjal löttyintettem, és sütőpapírral (de még ideálisabb alufóliával) bélelt tepsibe a vágott felükkel lefelé tettem, a karikákat is mellé szórtam.

Csőben sült brokkoli

A sütőbe tolva kb. 20 perc alatt finomra karamellizáltam, onnan kivéve néhány csepp citromlével kevertem át.
A tányérokra szedve pedig még forrón további parmezán-reszelékkel finomítható.

Kicsi (közel 3 éves) lányom külön személynek számít, legalábbis amekkora adagot el tud így fogyasztani a brokkoliból. Csak nyomja és nyomja. Így nálunk a min. 75 dkg az alap.
Aztán mikor legutóbb megkérdeztem tőle, hogy akkor tudja-e már mit eszik, rövid gondolkodás után kivágta, hogy krokodilt… Majdnem…

(ötlet: Ízes élet)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*