Csőben sült zöldbabos szűzérmék

Csőben sült zöldbabos szűzérmék – egy nagyon ízletes, könnyű, és a borsikafűnek köszönhetően egyáltalán nem puffasztó zöldbabos pecsenye pillanatok alatt!

Csőben sült zöldbabos szűzérmék

Hozzávalók:
40-50 dkg zöldbab

2 ág borsikafű (csombor), vagy 1 teáskanál szárított
1 evőkanál vaj (vagy margarin)
kis csokor petrezselyemzöld
60 dkg szűzpecsenye
bors
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál liszt
2 dl tejszín
2 dl húsleves alaplé
5-10 dkg reszelt sajt
1-2 teáskanál rózsabors

Elkészítés:
Amíg egy kisebb fazékban fedő alatt a sós, borsikafüves víz felforrt, addig a zöldbabok végét levágtam, ill. amelyiknél szükségesnek láttam, azt kettévágtam, az egészet leöblítettem, majd 12-15 perc alatt puhára főztem.
Közben a sütőt bekapcsoltam 200 fokra, valamint a szűzpecsenyét elősütöttem: megmostam, papírtörlővel megszárítottam, nagyjából 3 centis érmékre szeleteltem, ököllel kissé ellapítottam, sóztam, borsoztam és forró olajban oldalanként 2-3 perc alatt megsütöttem. Melegen tartottam. A visszamaradt pecsenyelében üvegesre pároltam a felaprított vöröshagymát, hozzápréseltem a fokhagymát, megszórtam a liszttel, kissé még együtt pirítottam, majd felöntöttem a tejszínnel és a húsleves alaplével. 3 percig főztem, majd a reszelt sajttal a szükséges állagra sűrítettem.
A zöldbabot leszűrtem, majd egy hőálló tálban megforgattam a vajban és a rászórt aprított petrezselyemmel. Az edény alján elrendeztem, ráfektettem a hússzeleteket, leöntöttem a mártással és 15 perc alatt összesütöttem. A sütőből kiemelve szórtam meg rózsaborssal, amit a gyerekeknek sem kellett kerülgetnie, mert nem lehetett a csípősségét érezni, viszont ráharapva tényleg rózsás íz érződött.
Talán a mennyiség miatt is, de az íze különösen indokolta, hogy mind elfogyott…

(forrás: nosalty.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*