Csokikrémes pite

Csokikrémes pite

Az úgy volt, hogy jó előre kinéztem, hogy anyósom szülinapjára milyen tortát készítek. Előző nap viszont elszúrtam egy klasszikus hibával: az egyik összetevőből tízszeres mennyiséget raktam bele, amire akkor jöttem rá, amikor már sült. Mikor elkészült, egyértelművé is vált, hogy nem lesz ehető. Időm már nem volt újra kezdeni, úgyhogy másnap délelőtt egy egyszerűen elkészülő, gyors tortával pótoltam az ajándékot. (Azért a ribizlis-túrósról sem mondtam le, csak várat magára…)

Csokikrémes pite

Hozzávalók:
25 dkg Győri Édes Zabfalatok (bár az enyém 215-ös volt)
8 dkg vaj
20 dkg étcsoki (én 74% kakaótartalmút használtam)
2+4 dl tejszín
2 tojás
2 csomag habfixáló
2 evőkanál porcukor
ízlés szerinti díszítés a tetejére

Elkészítés:
A sütőt bekapcsoltam 180 fokra.
Az aprítóban morzsásra tört kekszet összedolgoztam a vajjal. Egy piteformába nyomkodtam egyenletesen, egy mérőedény sima alját használva tovább lapítottam, míg pereme is lett. 10 percig elősütöttem, míg elkészítettem a csokis réteget:
A táblás csokikat kisebb darabokban egy üvegtálba törtem, ráöntöttem 2 dl tejszínt, 1-1,5-re a mikróba tettem, míg a tejszín felforrósodott. 2 percig állni hagytam, majd egy habverővel simára kevertem. Ekkor egyenként hozzákevertem a tojásokat is. A sütőből kivett kekszalapra öntöttem, majd további 10 percig sütöttem (nem baj, ha még nem teljesen szilárd). Kb. 2 órán keresztül hűlni hagytam, majd a cukorral, habfixálóval felvert 4 dl habtejszínt a tetejére simítottam.
A teteje színes cukorkákkal, reszelt, vagy forgácsolt csokival, stb. szórható.

Egy fokkal kényelmesebb lett volna szeletelni (a kekszréteg enyhe omlóssága okán, amit a valamivel kevesebb keksznek tudok be), ha inkább kapcsos tortaformában készítettem volna. Ettől eltekintve ha szeretnél a csokiimádók kedvébe járni, ezt feltétlenül készítsd el!

(forrás: maimoni.cafeblog.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*