Cukkiniropogós bazsalikomos-sajtos mártogatóssal

Cukkiniropogós bazsalikomos-sajtos mártogatóssal

1 év alatt, mióta birtokomban van ez a recept, már többször is készült nálunk ez a gyors finomság. Talán a két kezem nem is lenne elég összeszámolnom, hányszor… Akár csak magunknak, akár mikor a többgyerekes barátnőimet vártam, akár mikor mi mentünk batyus-jellegű szülinapi zsúrra és ezt vittem, mindig hatalmas sikert aratott. Még egy hirtelen jött strandolási ötlet alkalmával is kisütöttem egy jó adagot, amit magunkkal is vittünk.
Valahogy nem lehet elrontani, mert még ha kissé nyers marad a közepe, vagy kihűl, akkor is finom. Nem utolsó szempont, hogy a gyerekek a markukba fogva szívesen eszik, és a mártogatás is buli.
Eleve a dupla adag mennyiségeit adom meg.

Cukkiniropogós bazsalikomos-sajtos mártogatóssal

Hozzávalók:
4 kisebb cukkini

bors
4 tojás
8 evőkanál liszt
étolaj a kisütéshez
mártogatós:
25 dkg ricotta sajt
10 dkg tömlős sajt (akár füstölt), v. helyette tejföl
8 dkg reszelt sajt: akár trappista, és akár fele füstölt
1 gerezd préselt fokhagyma
1 marék friss bazsalikom-levél aprítva (vagy 1 kávéskanál morzsolt-szárított)
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A mártogatóst akár hamarabb is be lehet keverni, hogy összeérjenek az ízek.
Egy keverőtálba durvára reszeltem a megmosott cukkiniket, beleütöttem a tojásokat, sóztam, borsoztam, hozzáadtam a lisztet, majd alaposan elkevertem. Mielőtt levet eresztett volna, bő forró olajba szaggatva egy evőkanállal azonnal kisütöttem, majd papírtörlőre szedve hagytam felitatódni a felesleges olajat.

Nagyon gyorsan fogy!

Tudj meg többet a ricottáról!

(forrás: mindmegette.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*