Diós-aszalt sárgabarackos karácsonyi muffin

Diós-aszalt sárgabarackos karácsonyi muffin

Az aszalt sárgabarack ízlés szerint más gyümölcsre is váltható! Kezdőknek is bátran ajánlom az elkészítését!

Diós-aszalt sárgabarackos karácsonyi muffinHozzávalók:
20 dkg liszt
5 dkg darált dió
10 dkg cukor
1 csomag sütőpor
10 dkg aszalt gyümölcs (akár vegyesen is lehet)
1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
2 tojás
6 dkg vaj
1 evőkanál méz
fél dl rum (vagy aroma)
1 dl tej
csipet só
+ porcukor, esetleg dióbél a díszítéshez

Elkészítés:
A sütőt bekapcsoltam 180 fokra és alsó-felső sütési funkcióra.
A muffin-formába kapszlikat helyeztem – ezúttal télapós mintájút.
A liszthez adtam a darált diót, cukrot, sütőport, az aprított aszalt gyümölcsöt, a fűszerkeveréket, a tojások sárgáját, az olvasztott vajat a langyos mézet. Elkevertem, majd a masszát a rummal, tejjel és a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítottam.
Igazságosan 12 részre osztottam a formában, majd pirosra sütöttem – eredeti recept szerint 30-35 perc, de én mindig figyelem, mert általában nálam kevesebb is elég. Ez most is így volt, kb. 25 perc után vettem ki őket hűlni.

Nagyon finom, a puha mézeskalács ízére emlékeztető, de annál jóval egyszerűbb nyalánkságot ehettünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*