Diós kocka mákos töltelékkel és tejszínhabbal

Diós kocka mákos töltelékkel és tejszínhabbal

Diós kocka mákos töltelékkel és tejszínhabbal

Hozzávalók:
tészta:
5 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojás
15 dkg liszt
10 dkg darált dió
1 csomag sütőpor
2 dl tej
töltelék:
2 dl vörösbor
15 dkg cukor
fél kávéskanál őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
25 dkg darált mák
teteje:
3 dl habtejszín
4 dkg porcukor
1 csomag habfixáló
1-2 dkg cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:
A kb. 30×25 centis tepsimbe sütőpapírt fektettem.
A sütőt bekapcsoltam 200 fokra és alsó-felső sütési funkcióra.
A vajat kikevertem a cukorral és a tojással, majd felváltva adagolva hozzáadtam a lisztes-sütőporos, darált diós keveréket és a tejet. A tepsibe öntöttem, a konyhapulthoz ütögettem, majd a sütőbe tolva 35 perc alatt megsütöttem. A papírjánál fogva átemeltem egy rácsra, mikor langyosra hűlt lehúztam róla.
Menet közben elkészítettem a tölteléket: felforraltam a bort a cukorral és a citrom reszelt héjával, majd a mákra öntöttem, amivel alaposan elkevertem, 1 órát pihentettem.
Amikor a diós lap teljesen kihűlt, rákentem a máktölteléket.
A tejszínt kemény habbá vertem (ez nekem most kissé mérsékelten sikerült). A habfixes porcukrot hozzákevertem, akár 1 dkg kakaópor is mehet bele (én a fehér hab mellett döntöttem).
Tálalásig hűtőbe tettem, akkor 6-10 gramm kakaóporral szitáltam meg a tetejét.

(forrás: Fanny KonyhaPlusz)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*