Édesburgonya-püré

Édesburgonya-püré

Szerencsére már viszonylag könnyen hozzá lehet jutni ehhez az ásványi anyagokban és vitaminokban rendkívül gazdag, sokféleképpen elkészíthető zöldséghez.
Két fő fajtája közül az egyik sárgás héjú és narancssárga húsú, ez elsőre inkább sütőtök ízű, a másik lilás héjú és világos húsú, ennek íze a gesztenyéhez hasonlít.
Az alábbi étel a sárgás héjúból készült.
Az édesburgonya jól harmonizál a fahéjjal, lime-mal, gyömbérrel, kókusszal, savanyú káposztával, ezúttal viszont őrölt szerecsendióval párosítottam. Csakúgy, mint a hagyományos krumplit, ha pürének készítem…

Édesburgonya-püré

Hozzávalók:
30-40 dkg édesburgonya

bors őrölt szerecsendió

Elkészítés:
Az édesburgonyákat megmostam, a héjától letisztítottam (krumpli-hámozóval, esetleg kétszer átfutva rajta). 2 centis kockákra vágva ellepős vízben 25-30 perc alatt puhára főztem. Mikor elkészült, villával pürésítettem, sóztam, enyhén borsoztam, szerecsendióval hintettem, forrón tálaltam.

Ha úgy tetszik (és szabad a sütő) akár egészben, héjastul 190-200 fokosra előmelegített sütőbe is lehet rakni (előfőzés nélkül), ez esetben 40 perc-1 óra alatt készül el.

Tudj meg többet az édesburgonyáról itt!

(ötlet: Ízes Élet)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*