Egyszerűen isteni meggyleves

Egyszerűen isteni meggyleves

 
Hozzávalók:
35-45 dkg meggy (friss vagy befőtt)
2 liter víz
10-15 db szegfűszeg
1 kávéskanál fahéj
pár csipet só
2 citromkarika (+ díszítés)
cukor ízlés szerint
puncsízű pudingpor
1 kis pohár tejföl

Elkészítés:
A meggyet felöntöm vízzel, felforralom, hozzáadom a fűszereket, ízesítőket, majd kisebb lángon addig főzöm, míg a meggy megpuhul, de nem fő szét (ez befőtt esetén alig néhány perc).
Addig egy közepes keverőtálban kézi habverővel elkészítem a pudingporos-tejfölös masszát, majd a levesből átmerve teszek hozzá a forró folyadékból a hőkiegyenlítés miatt, amivel csomómentesre keverem. Az egészet a leveshez öntöm, és néhány perc alatt összefőzöm.
Citromkarikával díszítem.
Melegen is, nyáron hidegen is finom.

(recept forrása: mindmegette.hu)

.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*