Elvis-burger

Elvis-burger – ízletes marhafasírt pirított cibattában, zöldsalátával

Elvis-burger Hozzávalók (4 főre):
40 dkg darált marhahús
1 szárított chili mozsárban összetörve (én kihagytam)
fél lila hagyma apróra vágva
1 nagy tojás
1 marék zsemlemorzsa
1 teáskanál dijoni mustár
fél kávéskanál szerecsendió
1 szál friss tárkony levélkéi aprítva
2 evőkanál reszelt parmezán
só, bors ízlés szerint
továbbá:
olaj
4-5 cibatta
1 kígyóuborka
25 dkg paradicsom

Elkészítés:
A marhahúshoz adtam az összes ízesítőt.

Elvis-burger Alaposan összekevertem, majd a hűtőbe tettem fél órára, hogy az ízek jobban összeérjenek. Ezalatt összevágtam a zöldsaláta alkotóit. Nálam karikára vágott zellerszár, lila káposzta és hagymacsíra is került a felszeletelt paradicsom és uborka közé. Az egészet sóztam, borsoztam (friss zöldfűszerekkel is szórható) majd tálalásig lefedve szintén a hűtőbe tettem.
A hűtőből kivett húskeverék eredetileg 4 részre osztandó, én a gyerekek miatt 8 kisebb gombócot lapítottam el, így hamarabb is készültek el. Kevés olajat hevítettem a legnagyobb serpenyőmbe, melyben éppen elfértek egyszerre a fasírtok.

Elvis-burger A közepesnél kisebb lángon, óvatosan többször átfordítva sütöttem készre őket.
Miközben a húspogácsák sültek, 200 fokra előmelegítettem a sütőt, alsó sütés, felső grillezésre kapcsoltam. A cibattákat félbevágva egy rácsra fektetett sütőpapírra tettem. Mindössze 1-2 perc elegendő volt, hogy ropogóssá váljanak.

Elvis-burger Amikor a húspogácsák kellőképpen átsültek (8-10 perc alatt), a cibattákba tettem őket.

Elvis-burger A kész burgerek mellé körítettem a kevés extra szűz olajjal összeforgatott salátából.

Egyszeri étkezésre volt elegendő, az utolsó falatig elfogyott nálunk…

Tipp: Jamie Oliver ecetes uborkát is adott még a burgerekhez…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*