Erdélyi tárkonyos raguleves

Erdélyi tárkonyos raguleves – nagyon finom, a gyerekek „nyam-nyam”-oztak evés közben…

Hozzávalók:
1 db csirkemell filé
1 db vöröshagyma
20 dkg (mirelit v. dobozos) kukorica
25 dkg borsó
4 db krumpli
2 sárgarépa

bors
1 csomó petrezselyem
1 tojás
tejföl
majoránna
sáfrány
tárkony
babérlevél
liszt

Elkészítés:
A vöröshagymát finomra aprítom, vajon megdinsztelem, a húst kisebbre kockázva hozzáadom, néha megkeverve párolom. Rárakom a szintén kockázott répát 5 percig még időnként megkeverve fedő alatt puhítom. A kockázott krumplit is belerakom, fűszerezem (sáfrány, tárkony, babérlevél, só, bors), majd néhány perc múlva vízzel felöntöm. Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadom a kukoricát, borsót is – ezeknek alig több mint 5 perc kell.
Amikor minden puha egy közepes keverőtálba 2 kanál lisztből, tojásból és tejfölből habarást készítek, hőmérsékletét 2-3 merőkanál levessel elkeverve kiegyenlítem, majd a leveshez keverem. Végül majoránnával, petrezselyemmel szóróm.

Olvass többet a sáfrányról itt!

(forrás: mindmegette.hu)

.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*