Fehércsokis-szedres muffin

Fehércsokis-szedres muffin – szezonban kihagyhatatlan!

Fehércsokis-szedres muffin

Hozzávalók:
2 tojás
16 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg liszt
csipet só
1 csomag sütőpor
15 dkg fehércsoki
1,5 dl főzőtejszín
10 dkg olvasztott vaj/margarin
15-20 dkg érett szeder

Elkészítés:
A sütőt bekapcsoltam 180 fokra.
A szedret leöblítettem, hogy míg a tésztát bekeverem, alaposan lecsepegjen.
Az egyik tálban elkevertem a tojást a cukrokkal, a másikban a lisztet a sóval, sütőporral, és ehhez törtem darabosra (mondjuk fél-gerezdekre) a fehércsokit is. A vajat megolvasztottam, a tejszínt kimértem.
Felváltva öntöttem apránként a lisztet, a vajat és a tejszínt a cukros tojáshoz, majd miközben fakanállal alaposan összeforgattam.
Egy evőkanállal a muffinsütőm 12 kipapírozott kapszlijába adagoltam, végül a szedreket a tetejébe nyomtam.

Nem csak szezonban, de felolvasztott mirelit szederrel, vagy akár a szedret egy az egyben elhagyva is isteni finom! Nagy gyerek-kedvenc!

(forrás: mindmegette.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*