Fetás padlizsánkrém

Fetás padlizsánkrém

Fetás padlizsánkrém

Hozzávalók:
2 padlizsán
15 dkg fetasajt
1 közepes lilahagyma
5 gerezd fokhagyma
bors
olívaolaj
mustár

Elkészítés:
A padlizsánokat megmostam, villával alaposan körbeszurkáltam, majd a 180 fokra előmelegített sütő rácsára tettem egy sütőpapírra. Addig sütöttem, míg nagyon sötét barnára, majdnem feketére változott a héjuk. Ekkor kivettem, és hagytam, hogy meghűljenek.
A lilahagymát és fokhagymát megtisztítottam, felaprítottam, majd kevés olajon megpirítottam.
Turmixgépbe raktam a padlizsánok húsát, a kisebb darabokra tördelt fetasajtot, a hagymákat, kissé borsoztam és mustárt is nyomtam bele, majd alaposan összekevertem.
Néhány órára a hűtőbe tettem, hogy az ízek összeérjenek, majd pirítóskenyérre kenve fogyasztottuk.

(forrás: mindmegette.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*