Fonott fokhagymás sertésszűz karfiolos krumplival

Fonott fokhagymás sertésszűz karfiolos krumplival

Nagy kedvenceim az olyan ételek, amik látványosak, de az elkészítésük egyszerű. Rájuk nézve olyan, mintha sok időt töltöttünk volna a konyhában, pedig nem igaz. Ez is közéjük tartozik.

Eredetileg a karfiol helyett egy üveg ecetes gyöngyhagyma lett volna. De ennek hiánya már csak nem tarthatott vissza… Ráadásul az ecetes karfiolt sokkal jobban szeretjük…

Fonott fokhagymás sertésszűz karfiolos krumplivalHozzávalók:
Húshoz:
2 db egész sertésszűz

bors
fokhagyma
olaj
Körethez:
70-80 dkg krumpli
olívaolaj
1 üveg ecetes gyöngyhagyma (azaz nálunk néhány karfiol, amit anyukám rakott el számunkra)

bors (nálunk rózsabors is)
kis csokor petrezselyem

Elkészítés:
A sertésszűzeket leszárítottam, lehártyáztam, majd hosszában kettévágtam.
Mind a négyet hosszában három részre vágtam úgy, hogy az egyik végük egészben maradjon.
Sóztam, borsoztam, és egyik oldalát ízlés szerinti mennyiségű préselt fokhagymával kentem be. Szorosan befontam a húsokat, a végüket hústűvel megtűztem.
A sütőt bekapcsoltam 180 fokra és légkeveréses funkcióra.
Egy nagyobb serpenyőben fél deci olajat hevítettem, majd a fonatok mindkét felét nagy lángon megpirítottam.
Ezalatt enyhén sós vizet tettem oda forrni, amibe a megtisztított kockázott krumplit főztem meg.
A húsokat áttettem egy hőálló tálba, meglocsoltam a szafttal, letakartam, és 15-20 perc alatt puhára sütöttem.
Amikor a krumpli is kellőképpen, és nem túlfőzve megpuhult, áttettem a serpenyőbe, amiben a húsok sültek. Ráöntöttem kb. 70 ml olajat, sóztam, borsoztam, majd 5 perc múlva a karfiolt (vagy ha az van, a gyöngyhagymát) is hozzáadtam, összepirítottam.
Végül rózsaborssal és aprított petrezselyemmel forgattam össze.

Tálaláskor a fonat mellé halmoztam a karfiolos krumplit és a pecsenyelével meglocsoltam.
Fenséges eredményt kaptunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*