Francia hagymaleves

Francia hagymaleves

Francia hagymalevesHozzávalók:
3 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj
8 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
1 evőkanál liszt
1 marék friss zsályalevél (ennek hiányában nekem is 1-2 evőkanál szárított változata)
1 liter marhahúsleves (nekem most a fagyasztóból, egyébként 2 db leveskockából is tökéletes)

bors

Elkészítés:
Amíg a magasabb falú serpenyőmben (vagy kisebb fazék is jó) megolvadt a vaj és felhevült az olajjal együtt, addig megtisztítottam a hagymát és a robotgépemmel (1 perc alatt) vékonyra szeleteltem (késsel kicsit hosszabb idő, de tökéletes úgy is). A babérlevéllel együtt megfonnyasztottam. Belepréseltem a megtisztított fokhagymát és a zsályát is beleszórtam. Meghintettem egy kevés liszttel, majd felöntöttem a húslevessel. 2-3 percig együtt forraltam, majd kóstolás után sóval, borssal hintettem.
Tálaláskor most az egyszerűség kedvéért készen vett fűszeres krutonnal finomítottam (lehet helyette házi készítésű pirított zsemlekocka, de akár levesgyöngy is) és frissen aprított petrezselyemmel szórtam.

(a recept forrása: Tv Paprika – Lorraine Pascal)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*