Frankfurti leves

Frankfurti leves – minimum kétszer szedős… annyira selymes ízű!

 
Hozzávalók (4 literhez):
1 közepes fej kelkáposzta
8 közepes krumpli
8 virsli (nekem épp bécsi volt itthon)
8 gerezd fokhagyma
2 evőkanál majoránna
2 evőkanál ételízesítő
1 teáskanál pirospaprika
2 evőkanál zsír/étolaj
4 evőkanál liszt
4 dl tejföl

Elkészítés:
A csíkokra vágott kelkáposztát, a kockára vágott krumplit és a felkarikázott virslit felöntöm vízzel. Forráskor ízesítem az ételízesítővel, belerakom a majorannát. Egy lábasban olajat hevítek, amibe a fokhagymát belezúzom, ha megpirult ráteszem a lisztet és folyamatos keverés mellett a rántást elkészítem. A tüzet elzárva alatta a pirospaprikát és a tejfölt is hozzákeverem. Amikor a krumpli is megpuhult, a forró levesből a rántáshoz merve kiegyenlítem a hőt, így öntöm a leveshez, egyet forralok rajta.
Friss kenyérrel tálalom – ha szükséges a tányérokban további tejföllel finomítjuk.

(forrás: mindmegette.hu)

.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*