Fűszeres lazacsült zöldalmás édeskömény-salátával

Fűszeres lazacsült zöldalmás édeskömény-salátával

Fűszeres lazacsült zöldalmás édeskömény-salátával

Hozzávalók (2-3 fő részére):
40-50 dkg/3-4 szelet (lehetőleg bőrös) lazacfilé
1 teáskanál egész mustármag
1 teáskanál egész szecsuáni bors (ennek híján feketebors)
fél teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál repceolaj
1 kisebb édesköménygumó
2 szál zellerszár
1 zöldalma
fél citrom leve
extra szűz olívaolaj

Elkészítés:
Az édesköménymag vastagabb szárait és zöld kaporlevélkéit levágtam, félretettem.

A mustármagot és borsot mozsárban összetörtem, egy közepes keverőtálba szórtam, sót és olívaolajat adtam hozzájuk. Ebben a keverékbe tettem a lazacszeleteket, és alaposan megforgattam benne.

Amíg a serpenyőben a repceolaj forróra hevült, a zöldségeket egy tálba hajszálvékonyra gyalultam.

A lazacokkal alaposan kitöröltem a keverőtálat, hogy lehetőleg az összes fűszer rajtuk maradjon, majd a bőrös felükkel lefelé a serpenyőbe fektettem. A szeletek vastagságától függően 1-2 perc alatt nagy lángon így sütöttem, majd fordítottam rajtuk. Ekkor már csak kb. 30 másodpercig pirítottam, majd lapáttal alányúlva tányérokra fektettem a fűszerkérges halakat.

A salátát sóval hintettem, citromlével, fél-1 evőkanál extra szűz olívaolajjal forgattam össze, majd belőle a halak mellé halmoztam.

A kaporlevélkékkel, citromkarikákkal és löttyintésnyi extra szűz olívaolajjal díszítettem.

(forrás: Paprika Tv)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*