Borsmustár-levél (rukkola)

Borsmustár-levél (rukkola)

A borsmustár levelet, vagy más néven a rukkolát, már a középkorban is gyógynövényként tartották számon, így a benne levő borsmustárolajok és finom íze miatt nekünk is érdemes napjainkban a kertünkben termeszteni ezt a finom és egészséges növényt.

Mint salátanövény terjedt el az olasz konyhákban, ám mára meghódította a világ számos szakácsának szívét.
Sokan, amikor meghallják azt a nevet, hogy borsmustár, csodálkoznak, hogy ez vajon milyen különleges növény lehet. De ha azt mondjuk rukkola, így már többen felismerik. A rukkola elnevezés az utóbbi években terjedt el, és a legtöbb bevásárlóközpontban és nagyobb élelmiszerüzletekben ezen a néven árusítják.

A levelek jellegzetes dió ízzel rendelkeznek, amelyet még jobban kiemeli, ha egy kevés parmezánnal, vagy jó minőségű olívaolajjal keverünk.
A hónapos retekhez hasonlóan a fűszeres levelekből és virágokból, ízletes és nagyon mutatós saláta készíthető, de más ételekhez is adhatjuk a növény leveleit, mint fűszert.

A borsmustár termesztése és gondozása szinte ugyanolyan egyszerű, mint egy fűszer vagy gyógynövény termesztése, és akár cserépbe, vagy ládába is ültethetjük, mivel a növény mindössze 15-20 cm magasra nő meg.

 

Készítsd el ezeket a borsmustár-levéllel készített ételeket:

Hamis piri-piri csirke héjában sült rozmaringos krumplival, grillezett paprikával, rukkolával

Camembert-rel töltött rétestészta áfonyás mártással, salátával

(forrás: kertvarazsmagazin.hu)

.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*