Cajun fűszerkeverék

Cajun fűszerkeverék


A cajun [kéjdzsön] food a Louisiana állambeli francia bevándorlók konyhája. Inkább egyszerű, rusztikális ételekről van szó, amelyeket helyben megtalálható hozzávalókból készítenek. A cajun food rokonságot mutat Louisiana kreol konyhájával (a kreol a francia és spanyol telepesek kultúrájának keveredését jelöli az afrikai és karib kultúrával) – mindkettő sokszínű és nagyon fűszeres.

A hagyományos összetevők segítségével egyszerűen és gyorsan készíthetünk sertés vagy marhahúsból készült grill ételeket, rostonsülteket, de használhatjuk húsok pácolásához, mexikói ételek ízesítéséhez is.

Ha otthon szeretnénk kikeverni, a hozzávalók:

2 teáskanál konyhasó
1 mokkáskanál chilipor
1 mokkáskanál kardamom
1 mokkáskanál édeskömény
1 teáskanál koriander
1 teáskanál kakukkfű
1/2 teáskanál oregánó
1 teáskanál fokhagyma granulátum
1 teáskanál hagyma granulátum
2 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál feketebors

A fűszerek mennyisége szárítva és őrölve értendő, melyeket jól összekeverünk, és a fel nem használt mennyiséget légmentes dobozban 1-2 hónapig tárolhatunk.

Készítsd el ezt az ételt a fűszerkeverék felhasználásával!

Cajun csirke, grillezett camembert, tört édesburgonyával, párolt cukkinivel, vitaminbomba-salátával

 

.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*