Doris Grant

Doris Grant

Doris Grant Anglia egészségbajnok nagyasszonya, aki 98 éves korában, 2003-ban hunyt el. Művésznek készült, tehetséges volt, egy római ösztöndíjat is elnyert, majd újdonsült férjurával, Gordon Granttel költözött vissza Angliába. Ekkor azonban olyan krónikus ízületi gyulladás jött ki rajta, ami örökre megváltoztatta az életét. Konkrétan négykézláb kellett felvonszolnia magát a lépcsőkön, az orvosok pedig gyakorlatilag tanácstalanok voltak. Ekkor a szintén orvos unokatestvére egy fölöttébb szokatlan gyógymódot, vagyis inkább étrendet javasolt, melynek három pillérét a fehérjék, a keményítő tartalmú ételek és a savas gyümölcsök képezték, szigorúan elkülönítve egymástól.

A gyógymód hatásosnak bizonyult, és ez terelte Doris Grant figyelmét a táplálkozástudomány felé, hogy hamarosan a friss, természetes alapanyagok és a minimálisan feldolgozott élelmiszerek bajnoknője legyen. Egész életen át tartó harcot folytatott a legnagyobb élelmiszerforgalmazó, illetve feldolgozó vállalatok ellen, különös tekintettel azokra, amelyek előszeretettel etették az embereket finomított szénhidrátokkal, főképp fehér kenyérrel és cukorral.

Kenyerének igazi „összetevője” véletlenül alakult: Doris már egy ideje sütögette a kenyerét, mikor beléhasított, hogy a dagasztásról egy az egyben megfeledkezett. Ekkor kísérletképpen készített egy adagot dagasztott tésztából is, és barátaival együtt arra jutott, hogy a dagasztást mellőző kenyér bizony finomabb volt.

Készítsd el Doris Grant cipóját e recept szerint:

Doris Grant cipó

(forrás: budapest-bordeaux.blog.hu)

 

.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*