Garam masala fűszerkeverék

Garam masala fűszerkeverék

Jelentése szó szerint csípős keveréket jelent.

Garam masala

Az indiai curryk alapvető fűszere. Jellemzően húsokhoz és a csirkéhez adott hagymaalapú mártásokhoz adják, de használhatjuk előételekhez, levesekhez, joghurtos salátákhoz, páchoz, de Indiában készítenek garam masalás édességeket is.

Hagyományosan minden indiai családnak, fűszeresnek saját receptje van a keverékhez, de általában az összetevői: fahéj, babérlevél, római kömény, koriander, zöld vagy fekete kardamom, szemes feketebors, szegfűszeg, őrölt szerecsendió-virág. Ez kiegészülhet szezámmaggal, mákkal, kókuszdióval, currylevéllel, cayenne-i borssal, kurkumával, csillagánizzsal, fokhagymával is.

Készítsd el az indiai fűszeres fasírthengereket sáfrányos rizzsel, édesköményes zöldsalátával! Recepthez a képre kattintva:

Indiai fűszeres fasírthengerek sáfrányos rizzsel, édesköményes zöldsalátával

 

.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*