Zöldfűszerek télire

Zöldfűszerek télire

 
Rengeteg zöldfűszert használok, és nagyon nehezen viselem, ha már nem lehet a frisseket beszerezni. Mind közül a petrezselymet sajnálom a legjobban, mert azt szinte mindenbe tennék.
Itt egy módszer, amivel a mélyhűtőbe csempészhető csaknem friss állapotában.

Jó alaposan megmosom a leveleket, a vastagabb szárakat kihagyva aprítom, majd vékony rétegben egy konyharuhára terítve a nedvességtől megszárítom (kb. egy éjszakát, de lehet érezni, hogy már pereg, nem tapad az ujjaimhoz).
Nincs más hátra, mint befőttes üvegekbe tölteni, és a fagyasztószekrénybe tenni.
Kívülről jégvirágossá válik az üveg, míg belülről a fűszer olyan, mintha csak megcsípte volna a dér. Mintha friss lenne!

A legtöbb zöldfűszerrel működik a praktika.

.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*