Gazdag tojásrántotta

Gazdag tojásrántotta – aki ette már így, annál az alap rántotta csak kompromisszumokkal lehetséges

Gazdag tojásrántotta

Hozzávalók:
8 tojás
4 szelet bacon
2-3 szál újhagyma

kis csokor bazsalikom
fűszerpaprika

Elkészítés:
A bacont felcsíkozom, forró serpenyőbe dobom. Míg kis láng felett pirul, megtisztítom és karikázom a zöldhagymákat és a szalonnára teszem. Felütöm, villával kissé felverem a tojásokat, azt is a serpenyőbe öntöm. Nagy lángra veszem alatta a rózsát, kissé sózom, fakanállal időnként átforgatom, közben a bóbitáit félretéve felaprítom a bazsalikomot is és beleszórom. A tojás még kissé nyersnek tűnik, mikor a tüzet elzárom, hiszen még kicsit magától is tovább sül.
Tányérra porciózva ízlés szerint szórom fűszerpaprikával, díszítem bazsalikommal.
Puha kenyérrel, felvágott paradicsommal szokásunk enni.

Tojás-praktikák itt:
http://anyablog.hu/vivica-recept-blogja/gasztronomiai-jo-tudni/lagytojas-praktikak-2-tojas-kulonlegesseg/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*