Gombás-paradicsomos gnocchi baconnel, sajttal

Gombás-paradicsomos gnocchi baconnel, sajttal

Gombás-paradicsomos gnocchi baconnel, sajttal Hozzávalók:
50 dkg gnocchi
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg gomba (lehet üveges is)
2 paradicsom
1 paprika

bors
pirospaprika
kis csokor petrezselyem
10-15 dkg reszelt sajt (ha lehet, füstölt)
25 dkg szeletelt bacon
olaj

Elkészítés:
A gnocchinak a csomagolásán lévő megadott enyhén sós vízmennyiséget fedő alá raktam forrni.
Az apróra vágott hagymát megpirítottam az olajon, amikor már üvegessé vált, belepréseltem a fokhagymát. Megtisztítottam és kicsire vágtam a paprikát, a hagymára dobtam, fedő alatt közepes lángon párolni kezdtem. Ugyanígy tettem a megtisztított, 2 centis darabokra vágott (vagy ha üveges, lecsepegtetett) gombával is.
A paradicsomokat is a tészta lobogó vízbe dobtam, majd azonnal szűrőkanállal ki is emeltem. Helyükre a gnocchit öntöttem. A paradicsomokat könnyedén meghámoztam, apróra vágtam (turmixolni is lehet), a többihez adva, fűszerezve a sóval, borssal és pirospaprikával az egészet puhára főztem.
Közben, amikor a gnocchik feljöttek a víz felszínére, szűrőkanállal kiszedtem. Az elkészült pörköltes jellegű szósszal összeforgattam.
Amikor az időm engedte, a szalonna-szeleteket egy serpenyőben pici olívaolajon zsírjára sütöttem.

Tálaláskor a gombás-paradicsomos gnocchi mellé körítettem a szalonna-szeleteket, hintettem apróra vágott petrezselyemmel és megszórtam sajttal (egyébként az egészet, de akkor nem tudtam volna megmutatni belőle semmit).

Se nem wellness, se nem update, ellenben eszméletlen finom!

(recept forrása: mindmegette.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*